Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce este foarte greu sa renuntam la fumat?

de SuntFericita.ro la 2017-11-15
De ce este foarte greu sa renuntam la fumat?
O treime din populatia Romaniei fumeaza, cei mai multi dintre ei avand varsta cuprinsa intre 26 si 35 de ani, au studii superioare, venituri mari si locuiesc in mediul urban, arata un studiu realizat, anul acesta, in Romania.


Mai mult de atat, potrivit aceluiasi studiu, numarul tigarilor fumate creste o data cu varsta, 40% dintre fumatori consumand mai mult de un pachet de tigari pe zi, majoritatea dintre ei cu varsta intre 36 si 45 de ani.

Ceea ce majoritatea fumatorilor stiu, dar ignora, este ca tigarile nu sunt doar tutun si hartie. In timpul procesului de fabricatie, se adauga un intreg cocktail de substante chimice. Cu fiecare tigara, o persoana va inhala substante nocive, inclusiv:

Nicotina. Aceasta este substanta care stimuleaza creierul si provoaca dependenta. Daca o persoana fumeaza in mod regulat, abstinenta poate prezenta efecte neplacute. Simptomele pot include pofte intense, anxietate crescuta, iritabilitate si dureri de cap.

Gudron – este reziduul care este depozitat in plamani. De aici, acesta intra in sange si se duce in alte parti ale corpului. Gudronul contine peste 4000 de substante chimice, peste 50 de cancerigeni, dar si alte otravuri. Acesta este motivul pentru care fumatul este considerat una dintre cele mai mari cauze ale bolilor.

Monoxid de carbon. Acest gaz afecteaza cat de mult oxigen poate transporta sangele in corp. Ca urmare, fumatul impiedica organismul sa obtina oxigenul necesar pentru a functiona fara probleme. Fumatul poate conduce la dificultati de respiratie, nivel scazut de energie si circulatie slaba.

Afectiuni foarte grave cauzate de fumat

De asemenea, fumatul creste riscul de a dezvolta o gama larga de afectiuni si boli de sanatate. Dar obiceiul nu numai ca dauneaza sanatatii fumatorului, ci poate avea si un impact negativ asupra oamenilor din jurul lor. Copiii si bebelusii care traiesc cu oameni care fumeaza sunt vulnerabili la multe probleme de sanatate. Acestea includ boala pulmonara obstructiva cronica si un risc crescut de deces.

Unele dintre cele mai frecvente afectiuni legate de fumat includ:

Infertilitatea. Fumatul afecteaza fertilitatea barbatilor si femeilor, ceea ce poate face dificila conceperea unui copil.

Boala gingiilor. In afara de colorarea dintilor, fumatul poate provoca pierderea prematura a dintilor din cauza bolii gingiilor.

Cancerul pulmonar. Opt din zece cazuri de cancer pulmonar sunt legate direct de fumat.

Alte tipuri de cancer. Aceasta include gura, gatul, nasul, sangele, cancerul de col uterin si pancreatic.

Adultii care sufera de fumat pasiv pentru o perioada lunga de timp sunt expusi, de asemenea, la un risc crescut de boli de inima si cancer pulmonar.

De ce le este foarte greu oamenilor sa renunte la fumat?

Exista nenumarate modalitati de a renunta la fumat. Plasturi, tigari electronice, guma de mestecat, inhalatoare... insa totul tine de vointa!

In opinia hipnoterapeutului Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza, toate aceste metode clasice pierd din vedere o componenta vitala: mintea subconstienta.

“Fumatul, ca orice alta dependenta este raspunsul nostru inconstient la o tensiune, la un stres interior. Iar cata vreme acea tensiune nu este rezolvata, fixatia orala ramane in continuare activa si doar isi va muta manifestarea de la fumat, catre altceva, baut, mancat, etc. Fumatul (sau orice altceva) este ca o piramida cu varful in jos. Varful este nevoie emotionala in timp ce baza o reprezinta viciul. Poti de asemenea sa te gandesti la fumat ca la un fruct intr-un copac. Nu mai vrei fructul? Atunci smulge radacina, nu cauta sa inlaturi fructele. Acesta este motivul pentru care oamenilor le este frica sa se lase de fumat. Pentru ca, daca doar inlatur sau inabus fumatul (fructul), radacina ramane activa in continuare si va gasi o alta modalitate sa se exprime. Cu alte cuvinte, va crea alt fruct”, explica Eugen Popa,

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.31 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tigari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fumat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nicotina

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016