4 sfaturi de aur pentru dezvoltarea armonioasa prin joc si joaca a bebelusilor
1. Alege jucarii colorate si cu diferite forme si dimensiuni
Culorile si formele obiectelor sunt atributele cele mai importante ale obiectelor din jur. Pentru ca, in primii ani de viata, copiii percep doar culori si forme si nu pot verbaliza ceea ce vad, un joc educativ le ofera posibilitatea sa identifice si sa relationeze un anumit obiect cu o anumita culoare. Spre exemplu, daca alegi un joc cu diferite ilustratii, cu exemple din mediul inconjurator lui, cel mic va putea sa identifice obiectele, ulterior, cu mai multa usurinta, atunci cand il intalneste. Asta datorita culorii si formei vizualizate.
2. Opteaza pentru jucarii complexe (sunete, culori, posibilitatea de a le muta/misca)
Jucariile educative trebuie sa ii initieze copilului miscarile, sa ii antreneze si sa ii dezvolte intregul organism. Alege o jucarie care sa il ajute sa isi antreneze dexteritatea si mobilitatea (intinderea mainilor, aruncarea si apucarea), dar care totodata sa il ajute cu orientarea in spatiu. Poti alege, initial, cercuri si bile suspendate, jucarii care produc sunete, urmand ca, ulterior, sa ii stimulezi miscarile (mersul si alergatul) cu bile care se rostogolesc, jucarii mobile care sa infatiseze diferite animale, obiecte din mediul natural, mijloace de transport.
3. Stimuleaza-le imaginatia prin joc si joaca
La varste fragede, imaginatia copilului este stimulata de tot ceea ce este colorat, miscator si este zgomotos. Alege jucarii care sa le dezvolte creativitatea, sa le imbogateasca vocabularul si care sa le dea sansa sa construiasca povesti. De asemenea, poti alege jucariile care au sunete, care pot fi mutate cu usurinta de cei mici. Centrele de joaca cu multiple functii si activitati, cuburile de construit, cartile muzicale si mini-puzzleurile sunt ideale pentru a stimula cea mai importanta functie a creierului - creativitatea.
4. Alege cu atentie materialul si caracteristicile jocurilor
Siguranta este un criteriu foarte important in alegerea oricarei jucarii. Alege cu atentie fiecare jucarie si asigura-te ca nu are piese care pot fi inghitite, care pot cauza mici accidente (colturi care sa le afecteze gingiile). Pana la varsta de 3 ani, copii au tendinta de a pune in gura fiecare jucarie sau obiect din jur. Asadar, alege un material non-toxic, care sa nu fie dur si care sa nu se descompuna in piese de mici dimensiuni.
Monitorizeaza constant activitatea celui mic si participa la fiecare activitate intreprinsa de acesta. Ajuta-l sa descopere fascinanta lume a mediului inconjurator si sa se dezvolte armonios.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!