Daca vrei ca cel mic sa lase televizorul, trebuie sa incepi sa faci activitati creative inca de cand copilul are 1,5-2 ani. E o perioada in care copiii acumuleaza multe informatii si sunt deschisi la orice fel de activitate. Te poti axa pe desen, pictura, modelaj sau activitati mai dificile, cum ar fi constructiile din cuburi de lemn, bete de plastic sau alte materiale naturale. Incearca sa fii un parinte cat mai relaxat si creativ, cautand alternative prin obiectele din casa, iar copilul te va copia imediat. De exemplu, cateva carti pot fi peretii unei case, iar o sita mare, un capac sau o oala joasa poate fi acoperisul. Dezvolta-i imaginatia si nu te supara daca mai tranteste un castron sau indoaie din greseala o coperta. Mai tarziu, cand va putea tine creioanele sau pensulele bine in mana, ii poti cumpara multe carti de colorat sau poti downloada pagini gratuite de pe internet (e buna si tehnologia la ceva!), care il vor tine ocupat si concentrat mult timp. Nu insista sa coloreze exact ca in realitate, lasa copilul sa-si testeze creativitatea incercand diferite culori si variante.
O alta modalitate de a conserva creativitatea copilului si de a-l tine departe de computer si televizor este sa petreceti mult timp afara. Iesitul zilnic, in afara de faptul ca ii intareste sistemul imunitar, e o ocazie perfecta pentru a-l invata pe copil despre lumea care il inconjoara. E o modalitate mult mai buna de invatat decat din carti sau animatii.
Muzica este un alt element care stimuleaza creativitatea, imaginatia si, mai ales, expresivitatea. Copiilor le place sa cante, fie ca e vorba de cantece adevarate, fie inventate. Este, printre altele, si o buna modalitate de a-si consuma energia. Ii poti stimula cretivitatea daca faci versuri noi pentru melodiile deja clasice; in timp, cand va mai creste, te va uimi cu versurile pe care le inventeaza singur.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
