Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impreuna si dupa casatorie. Alte idei pentru viata de cuplu, dupa aparitia unui copil

Impreuna si dupa casatorie. Alte idei pentru viata de cuplu, dupa aparitia unui copil
Dupa ce apar copiii, cea mai mare greseala pe care o pot face partenerii unui cuplu este sa nu mai petreaca la fel de mult timp impreuna. La fel cum era important sa fie impreuna inainte de casatorie sau de aparitia bebelusului, la fel este si dupa; riscul este ca intre voi sa apara disensiuni si sentimentul de stranietate.


Iata cateva idei despre cum sa reusiti sa petreceti timp de calitate impreuna, in ciuda programului incarcat.

1. Continuati sa va curtati si pe timpul casatoriei. Scrieti-va biletele, sms-uri, gatiti impreuna, faceti-va complimente si in general, faceti aceleasi lucruri pe care le faceati si inainte de aparitia copilului.

2. Axati-va pe lucrurile pozitive, nu pe cele negative. Nici un om nu e perfectiunea intruchipata, asa ca e posibil ca la un moment dat sa greseasca; nu te fixa pe partile negative, ci apreciaza ceea ce face bine. Critica nu isi are rostul in nici o relatie sau casatorie, decat daca este constructiva.

3. Transformati casatoria intr-un fel de parteneriat in care ambele parti sa se simta respectate, egale si apreciate. 

4. Discutati orice problema. Chiar daca sunteti impreuna de mult timp sau casatoriti de ani de zile, mai mult ca sigur nici unul din voi nu citeste gandurile celuilalt. Daca te deranjeaza ceva, spune-i si incurajeaza-l si pe el sa faca la fel.

5. Singurul mod de a depasi probleme este discutandu-le. Vorbiti sincer unul cu celalalt despre frustrarile pe care le aveti si ce anume va supara cel ami rau, despre sex, dezamagiri sau lucruri pozitive. Nu ramaneti fixati pe cine are dreptate si cine greseste, ci mai degraba pe ce anume va rezolva problema.

6. Amintiti-va de cum erati cand v-ati cunoscut, apoi in timpul relatiei si la nunta... priviti poze din acele perioade. Nu e greu si desi nu pare important, acest mic gest va va amiti ce simteati unul pentru celalalt si cum a evoluat relatia voastra. Printati poze cu voi doi si asezati-le prin casa, nu va rezumati la poze cu copiii sau cu parintii - voi existati ca si cuplu si aveti aceeasi importanta.

7. Din cand in cand, luati o pauza de la meseria de parinte. Gasiti pe cineva care sa stea cu copiii; unul din motivele pentru care multe cupluri au probleme in casnicie este ca in primii ani ai copilului uita sa mai fie si sa se mai comporte ca un cuplu, rezumandu-se numai la a fi parinti. In aceste situatii, este foarte usor sa iti pierzi identitatea - e foarte important sa iti faci timp pentru tine, pasiunile tale si partener.

8. Distrati-va impreuna! La teatru, in club, la un restaurant sau in vizita la prieteni... rasul este un afrodiziac puternic.

9. Pastreaza un echilibru intre tine ca individualitate, ca parte a unui cuplu si ca parinte. Sunt trei roluri diferite care nu trebuie sa se amestece intre ele si care, impreuna, te fac omul care esti astazi. Iesiti impreuna saptamanal, intr-un restaurant sau alt loc care va place si NU vorbiti despre copii.

10. Bucurati-va de viata. Puneti la punct planuri, vacante, teluri; viata nu s-a oprit numai pentru ca a aparut bebelusul si trebuie sa va ocupati si de el. Si bucurati-va de viata voastra impreuna asa cum este acum, nu incercati sa redevenit ceea ce erati cu cativa ani in urma - in timp oamenii se schimba, se dezvolta, evolueaza, iar acest lucru nu este rau si deloc anormal.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre impreuna

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cuplu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre despre

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre important

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0