Din categoria fructelor bogate in pigmenti fac parte cele de fructe de padure si toate fructele inchhise la culoare: afine, coacaze, struguri negri, somochine, portocale, visine, cirese, zmeura, mure, etc.
Din categoria legumelor care te protejeaza de ultraviolete amintim acele legume de culoare verde - castraveti, varza, dovlecei, ardei gras, brocoli, spanac, etc.
Aceste fructe si legume contin compusi de protectie speciali impotriva razelor ultraviolete si asigura un nivel de protectie de baza impotriva razelor nocive.
Cunoscut ca factorul de protectie solara pe baza de dieta continua (CD - SPF), acesta este un factor SPF pe care oamenii de stiinta l-au atribuit in premiera dietelor bazate pe natura si cantitatea pigmentilor naturali din plante.
"Nivelul de protectie impotriva razelor UV (al fructelor si legumelor) poate fi evaluat intr-un mod asemanator cu cel al cremelor cu protectie solara, de exemplu SPF 10 sau 20; cu cat numarul este mai mare, cu atat este mai mare si protectia impotriva efectelor daunatoare ale razelor UV. Consumul de alimente care protejeaza pielea de razele UV are efecte pe tot parcursul zilei si pe toata suprafata corpului", a declarat nutritionista britanica Sam Christie.
"Pigmentii din aceste fructe si legume sunt depozitati la nivelul pielii. Razele ultraviolete care ating pielea sunt risipite usor de moleculele din aceste alimente", a explicat Sam Christie.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!