Fondul de ten este unul dintre cele mai pretentioase produse cosmetice. Atat achizitionarea, cat si aplicarea lui depind de cat de bine iti cunosti pielea.
Fondul de ten protejeaza tenul de impuritati, raze ultraviolete si poluare, mascand totodata imperfectiunile: iritatii, pete, cosuri, zone grase, riduri sau cicatrici. El poate da uniformitate tenului tau. Ofera o culoare mai sanatoasa tenului palid. Fondul de ten contine niste pigmenti care reflecta lumina si mascheaza imperfectiunile tenului.
In ultimul timp, companiile producatoare de cosmetice s-au intrecut in a scoate pe piata tot felul de fonduri de ten pentru a acoperi cele mai variate cerinte.
Majoritatea acestor produse au calitatea de a trata tenul, in functie de problemele fiecarei femei. Acestea pot fi hidratante (pentru tenul uscat), altele absorb excesul de grasime, altele trateaza zonele acneice. Toate iti asigura un ten mat pe parcursul intregii zile.
Multe sunt concepute pentru combaterea instantanee a ridurilor.
Un alt criteriu de clasificare a fondurilor de ten este in functie de acoperire:
cele fluide iti asigura o acoperire mai usoara,
cele cremoase sunt ceva mai puternice, iar
cele solide acopera tenul in profunzime.
Mai exista fonduri de ten care se deosebesc din punctul de vedere al durabilitatii:
unele rezista pe fata o perioada lunga de timp (10-12 ore), altele sunt
rezistente la apa, iar altele, de efect,
se mentin un timp mai scurt.
Retine: fondul de ten nu trebuie sa se vada.
Cum aleg fondul de ten?
Cand ai pornit in cautarea unui fond de ten, trebuie sa tii cont de trei lucruri:
1. varsta
2. tipul tenului
3. culoarea pielii.
Varsta
Trebuie sa tii cont de varsta, pentru ca aceasta ridica probleme specifice. Nu poti folosi la 30 de ani un fond de ten pe care-l foloseai in adolescenta.
Tipul de ten
Trebuie sa tii cont de tipul tenului, pentru ca, daca iti cumperi un fond de ten pentru ten uscat, iar tu ai tenul gras, s-ar putea sa nu-l folosesti nicodata.
Culoarea pielii
Trebuie sa tii cont de culoarea pielii, pentru ca un fond de ten cu o nuanta sau doua mai deschis/inchis iti va scoate pielea in evidenta.
Ai nevoie de o nuanta care sa se confunde cu pielea ta. Pentru a afla daca ti se potriveste, trebuie sa incerci fondul de ten pe obraz, si nu pe mana cum se obisnuieste, caci nuanta celor doua tipuri de piele difera in mod sigur, iar tu vei purta fondul de ten numai pe fata.
Nu renunta daca nu ai gasit o nuanta identica. Cauta alta marca de fond de ten care are o gama bogata de nuante. Este imposibil sa nu-ti gasesti corespondentul.
Cum se aplica?
Inainte de a aplica fondul de ten, trebuie sa urmezi un mic ritual.
Fata trebuie curatata si exfoliata (cel putin o data pe saptamana). Dupa ce o cureti, aplici crema potrivita tenului tau (un ten uscat va absorbi imediat fondul de ten, iar rezultatul obtinut nu va fi satisfactor).
Acorda-i 5 minute cremei ca sa intre in piele si, daca e necesar, absoarbe excesul de crema cu un servetel.
Incepe sa aplici fondul de ten cu varfurile degetelor. Spre deosebire de burete (care absoarbe o cantitate mare de fond de ten), degetele sunt mai igienice si intind mai bine fondul de ten.
Aplica fondul de ten incepand cu mijlocul fetei catre tample, frunte si barbie. Aplica-l cu miscari scurte si rapide.
Inainte de culcare, demachiaza-te. Insista pe nas, pe barbie, zona ochilor si conturul parului. Oricat ar fi de bun, fondul de ten nu trebuie sa stea mai mult de 10 ore pe fata.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h

de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.