Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 elemente nutritive de care orice femeie are nevoie

10 elemente nutritive de care orice femeie are nevoie
Nevoile noastre nutritionale nu sunt identice. Desi majoritatea oamenilor beneficiaza de pe urma consumului de vitamine si minerale, necesitatile unei femei sunt un pic diferite, deoarece trupul ei trece prin experiente diferite de-a lungul unei vieti. Iata asadar o lista de 10 nutrienti importanti pe care fiecare femeie trebuie sa-i aiba in vedere.


1. Fierul.
Fierul este important pentru crestere si dezvoltare. Deficienta de fier duce la oboseala, insomnie si lipsa puterii de ocncentrare. Fierul stocheaza si transporta oxigenul prin corp. Femeile pierd sange lunar prin menstruatie, ceea ce duce la pierdere de fier. Este important ca femeile sa se asigure ca primesc suficient fier in aceasta perioada a lunii, pentru a substitui pierderile. Surse bune de fier sunt: carnea rosie, broccoli, fasole si ficat.
2. Acidul folic.
Acidul folic este in special important pentru femeile la varsta fertila, dar toate femeile pot beneficia de pe urma acestei vitamine. Ea promoveaza o sarcina sanatoasa, lipsa acidului folic poate duce la defecte ale tubului neuronal. In sarcina poti lua un supliment de acid folic. Dar acesta poate fi obtinut si din legume cu frunze verzi, avocado si ficat.
3. Calciul. 
Calciul este un mineral important pentru a mentine oasele si dintii sanatosi si puetrnici. Este necesar pe tot parcursul vietii. Cu atat mai mult cu cat in jurul varstei de 35 de ani incepem sa pierdem calciul din oase. Calciul este un factor care ajuta la slabit si la reducerea simptomelor sindromului premenstrual. Surse bune de calciu sunt: laptele, branza, spanacul, kale, migdalele si fasolea neagra.
4. Vitamina D.
Vitamina D este o vitamina importanta de care nu avem parte suficienta. Daca vrei sa afli daca ai acoperit doza corecta, cere-i doctorului sa-ti faca un test. Putem sa facem rost de ea daca stam la soare, dar nu este mereu atat de simplu. Un supliment este atunci o idee buna, mai ales daca eviti soarele sau traiesti intr-un loc neinsorit. Vitamina D este importanta pentru starea de spirit, sanatatea sanilor si absorbtia calciului (necesar pentru dinti si oase).
5. Magneziul.
Magneziul este implicat in multe reactii chimice care au loc in organism. Este un nutrient important pentru nervi, tonusul muscular si oase puternice. Tine totodata osteoporoza la distanta. Magneziul ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare si la reglarea tensiunii arteriale. Sursele de magneziu includ semintele de dovleac, spanacul, fasolea neagra si migdalele.
Vitamina E pe care o gasim in alimente grase, cum ar fi uleiurile, nucile si semintele, este un antioxidant puternic. Lupta cu radicalii liberi, moleculele instabile de oxigen care se formeaza ca urmare a metabolismului normal si a expunerii la raze ultraviolete puternice, poluare a aerului si fum de tigara. Vitamina E este cheia unui sistem imunitar puternic si a sanatatii ochilor si pielii. Ai nevoie de migdale sau seminte de floarea soarelui pe care le poti adauga la salate sau cereale integrale. Legumele la abur sunt si ele o solutie. 
7. Acizii grasi omega-3.
Una dintre grasimile bune, acizii grasi omega-3 ajuta la reducerea tensiunii arteriale, a inflamatiei din corp si la coborarea riscului declansarii a numeroase boli cronice, inclusiv bolile de inima si cancerul. Fiecare femeie are nevoie de 1,1 grame din aceste grasimi pe zi. Somonul salbatic, tonul, heringul si sardinele sunt surse excelente.
8. Potasiul.
Potasiul joaca un rol semnificativ in transmiterea impulsurilor nervoase, a contractiei musculare si a echilibrarii fluidelor. Serveste si la promovarea oaselor sanatoase si puternice si este vital pentru energie. Multe alimente sunt bogate in potasiu. Toate tipurile de carne sunt surse bune de potasiu. Dar si iaurtul, cartofii dulci, spanacul, broccoli-ul si bananele. Potasiul reduce tensiunea si riscul de atac cerebral. 
9. Vitamina C.
Vitamina C este un nutrient important pentru emntinerea unui sistem imunitar sanatos. Este un antioxidant puternic ce ajuta la prevenirea degradarii celulare. Vitamina C ese utila si la productia de colagen, tesutul conjunctiv care mentine sanatatea pielii, a muschilor si a altor tesuturi. Ardeii rosii, portocalele, kiwi, capsunile, pepenele galben, iata cateva surse interesante de vitamina C.
10. Fibrele.
Fibrele ajuta la mentinerea unui sistem digestiv sanatos, prevenind problemele intestinale. Femeiele intre 19 si 50 de ani au nevoie de 25 de grame de fibre pe zi, iar cele de peste 51 de ani cam 21 de grame in fiecare zi. Unele dintre cele mai bune surse sunt fructele si legumele, painea din cereale integrale, quinoa si orezul salbatic.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0