Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fa-ti metabolismul campion la atletism!

Fa-ti metabolismul campion la atletism!
Da, metabolismul tau incetienste pe masura ce imbatranesti, dar ai si tu metode prin care sa lupti. Afla care sunt acestea!


Se pare ca nu este numai un mit urban afirmatia conform careia femeile consuma cu 300 de calorii pe zi mai putin dupa varsta de 35 de ani fata de varsta de 25 de ani. Iar metabolismul continua sa incetineasca cu aproximativ 5 procente la fiecare 10 ani. Exista si o veste buna: poti accelera metabolismul un pic pentru a te mentine in forma, daca respecti anumite reguli. 
1. Mananca atunci cand te trezesti.
Este cel mai important lucru pe care-l poti afce pentru a arde caloriile mai reede. Metabolismul incetienste cand dormi si procesul de digerare al mancarii se reia la trezirea din somn. Cu cat mananci mai repede dupa ce te trezesti, cu atat mai bine. 
2. Fa muschi.
Exista mai multe studii care arata ca femeile care ridica greutati slabesc mai repede decat cele care fac doar exercitii de tip cardio. Asta pentru ca organismul le consuma cu pana la 400 de calorii mai mult.
Iata un exemplu de program pe care-l poti face: alergare pe loc timp de 30 de secunde, fandari inainte (cate 15 miscari pe fiecare picior), alergare pe loc (30 de secunde), 10 flotari, alergare pe loc sau sarit de coarda timp de 30 de secunde, genuflexiuni – 15, 20 de repetari, sarituri cu mainele si bratele lateral (30 de secunde), ridicari de greutati (15, 20 de repetari pentru fiecare brat), abdomene (20).
Repeta aceasta rutina de doua ori.
3. Misca-te in continuu.
Daca iti imparti programul de miscare in doua (ridicand greutati dimineata, sa zicem, vreme de 15 minute) si facand plimbarea de 20 de minute seara, ii dai un dublu impuls metabolismului, ceea ce inseamna ca vei consuma mai multe calorii decat daca faci totul deodata. Esti prea ocupata pentru doua reprize? Cinci minute, in fiecare ora, ridica-te de pe scaun si fa cate ceva, chiar daca asta isneamna numai sa te plimbi pe langa birou. Ideea este sa nu-ti lasi metabolismul sa creada ca se poate odihni vreo clipa!
4. Mananca-ti sandvisul cu paine integrala.
Un nou studiu al Universitatii Harvard releva faptul ca mai important decat cantitatea de carbohidrati este tipul acestora. Persoanele care au urmat un plan de slabire in functie de indicele glicemic, adica s-au axat pe carbohidrati neprocesati din fructe, legume si cereale integrale, in loc de carbohidratii procesati (gandeste-te la toate sandvisurile alea frumoase din vitrina si la orezul alb) au consumat 80 de calorii in plus. Explicatia: mancarurile mai putin procesate au mai putin zahar, asa ca nivelul de insulina, hormonul care stocheaza grasimea, ramane constant. Mancarurile procesate dulci fac organismul sa secrete insulina si, deci, sa retina grasimea.
5. Bea pa la pranz.
Si bea apa si inainte, si dupa pranz. Deshidratarea scade abilitatea organismului de arde calorii cu doua procente in fiecare zi. Verifica aspectul urinei: daca este inchisa la culoare in loc sa fie aproape transparenta, nu bei suficienta apa. Si sa stii ca organismul absoarbe doar jumatate din lichidul adus de cafea, ceaiuri sau sucuri, fata de doua treimi cat retine din apa.
6. Incearca sa nu faci nimic cate cinci minute. 
Daca nu esti stresata, nu produci hormonul stresului, cunoscut ca prieten al apetitului crescut.
7. Bea lapte cu copiii tai.
Calciul ii spune organismului sa arda mai repede grasimea.
8. Du-te la culcare.
Data viitoare cand vei fi tentata sa stai pana noaptea tarziu sa te utii la televizor, sa stii ca lipsa somnului ingrasa. Daca nu dormi, esti stresata, produci cortizol si iti va creste pofta de mancare. Daca trebuie sa te trezesti la ora 7 dimineata, asigura-te ca dormi nu mai tarziu de 11 seara. Si nu uita de cele 30 de minute pe care trebuie sa ti el aloci pentru relaxare. Fara televizor, poate citit sau o baie calda. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre metabolism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calciu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hormonul stresului

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0