Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hainele de firma de la Adidas, Calvin Klein, H&M, Lacoste sau Ralph Lauren contin substante toxice

Hainele de firma de la Adidas, Calvin Klein, H&M, Lacoste sau Ralph Lauren contin substante toxice
Organizatia Greenpeace a anuntat ca, in urma anallizelor, s-au gasit substante chimice nocive in hainele de firma produse de 14 mari firme de imbracaminte, printre care Adidas, Uniqlo, Calvin Klein, Li Ning, H&M, Lacoste, Converse si Ralph Lauren. Substante chimice depistate aduc prejudicii fertilitatii umane.


Greenpeace a cumparat din 18 tari esantioane ale acestor marci, fabricate in China, Vietnam, Malayezia si Filipine si le-a analizat. 'In doua treimi din esantioane au fost detectati etoxilati de nonilfenol (NPE)', a spus la o conferinta de presa tinuta la Beijing Li Yifang, la prezentarea raportului 'Dirty Laundry 2'.

Etoxilatii de nonilfenol sunt produse chimice des folosite ca detergenti in multe procese industriale, precum si la fabricarea materialelor textile naturale si sintetice. Evacuati in canale, ei se descompun in nonilfenol (NP), un subprodus foarte toxic. 'Nonilfenolul este un element de perturbare hormonala', a aratat dna Li, precizand ca acesta poate contamina lantul alimentar, acumulandu-se in organismele vii si amenintandu-le fertilitatea, sistemul de reproducere si cresterea.

'Nu este o problema numai pentru tarile in curs de dezvoltare unde se fabrica textilele. Cantitati reziduale de NPE sunt deversate la spalarea hainelor si astfel ele intra in tari in care folosirea lor este interzisa', a mai spus Li Yifang.

Greenpeace a publicat raportul 'Dirty Laundry', in care arata cum furnizorii de marci celebre de articole de imbracaminte infesteaza apele unor fluvii din China cu deseuri chimice.

Dupa difuzarea acestui raport, marcile Puma si Nike s-au angajat sa elimine din procesul de fabricatie orice substanta chimica pana in 2020. In schimb, Adidas s-a multumit sa dea un 'comunicat foarte laconic, fara sa-si ia niciun angajament', a incheiat dna Li.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre chimice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imbracaminte

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0