Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tu stii unde se regaseste cel mai bun antioxidant natural?

de Sunt Fericita la 2021-03-15
Tu stii unde se regaseste cel mai bun antioxidant natural?
Cercetatorii Penn State au descoperit ca cel mai bun antioxidant natural se regaseste acolo unde ne-am astepta cel mai putin.


”In prezent, exista o presiune puternica in industria alimentara pentru inlocuirea ingredientelor sintetice cu alternative naturale, initiativa pornind de la consumatori. Acestia doresc ca etichetele sa fie corespunzatoare si ca ingredientele sintetice chimice sa fie eliminate deoarece unele au un nivel ridicat de toxicitate”, explica Andrew S. Elder, doctorand in stiinta alimentelor.
 
Oamenii de stiinta au studiat o clasa de compusi, numiti alchilrezorcinoli, care se gasesc in grau, secara si orz si care, in mod natural, previn aparitia mucegaiului si bacteriilor pe cereale. Astfel, cercetatorii au incercat sa afle daca ar putea pastra si alimentele in acelasi mod din punct de vedere chimic.
 
Potrivit unor studii anterioare, alchilrezorcinolii pot contribui si la protectia impotriva cancerului, fiind aditivi naturali ideali. Acestia provin din stratul de tarate al cerealelor, pe care producatorii il folosesc, in mod normal, pentru a hrani animalele.
 
Echipa a dezvoltat o tehnica de extragere si de purificare a alchilrezorcinolilor din taratele de secara, iar apoi au analizat cat de bine au reusit sa conserve uleiurile bogate in omega 3 in emulsii, unde doua fluide nu se amesteca niciodata complet, cum ar fi otetul si uleiul. Specialistii au ales aceasta sectiune deoarece majoritatea oamenilor consuma aceste uleiuri ca emulsii, ca de exemplu sosurile pentru salate.
 
Alchilrezorcinolii au actionat exact ca si antioxidantii in emulsie, prevenind alterarea uleiurilor omega 3. Mai apoi, i-au comparat cu doi antioxidanti folositi in industria alimentara, unul natural, adica vitamina E si unul sintetic, adica hidroxitoluben butilat. Totusi, alchilrezorcinolii nu au fost la fel de eficienti.
 
Totusi, specialistii spun ca o posibila cauza ar putea fi ca extractele nu au fost complet pure. De asemenea, au folosit un amestesc provenit de la mai multe tipuri de cereale, avand structuri moleculare diferite.
 
”Incercam sa identificam antioxidantii naturali care sunt prietenosi cu consumatorii, care sunt siguri si eficienti si speram ca intr-o zi vor exista mai multe optiuni pentru industria alimentara”, concluzioneaza Elder.

Asadar, intelegem in urma acestui studiu ca in cereale regasim cel mai bun antioxidant natural!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antioxidant

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre natural

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cereale

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0