SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Insomnie culturala la Muzeul de Istorie din Bucuresti. Vezi ce se poate vizita pana la miezul noptii

Insomnie culturala la Muzeul de Istorie din Bucuresti. Vezi ce se poate vizita pana la miezul noptii
"Insomnie Culturala" la Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) din Capitala este un program de vizitare prelungita ce va fi implementat in ultima sambata din lunile august, septembrie si octombrie, cand vor putea fi vizitate, pana la ora 00.00, expozitiile permanente si temporare.


Potrivit institutiei, in aceste zile, muzeul va putea fi vizitat intre orele 16.00 - 00.00, pentru a oferi publicului ocazia de a vedea exponatele "intr-o cu totul alta lumina". Vor putea fi vizitate expozitiile permanente "Tezaur Istoric" si "Lapidarium" (incluzand copia Columnei lui Traian), dar si cele temporare.
Astfel, pe 25 august, prima zi de "Insomnie Culturala", vor putea fi vizitate, in holul muzeului, expozitiile "Copilaria de altadata, la tara!", "Genio Helvetico. Ceasuri istorice si cutii muzicale elvetiene din colectii muzeale romanesti", "Basarabia 1812 - 1947. Oameni, locuri, frontiere" si "Exponatul lunii august - Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon".
Expozitia "Copilaria de altadata, la tara!" prezinta jucariile copiilor de la sat, impresionante prin modestia materialului din care au fost realizate, prin simplitatea si in acelasi timp, ingeniozitatea celor care le-au mesterit. Vizitatorii vor putrea admira jucarii care au apartinut copiilor romani, sasi si secui care si-au trait viata la sat, nucleul societatii in epocile trecute ale istoriei.
In expozitia "Genio Helvetico. Ceasuri istorice si cutii muzicale elvetiene din colectii muzeale romanesti", vizitatorii au posibilitatea sa admire atat ceasuri care au apartinut unor personalitati de seama ale istoriei Romaniei - regele Carol I, regina Maria, mitropolitul Veniamin Costachi, Nicolae Titulescu, Armand Calinescu, Gheorghe I. Bratianu, Nicolae Iorga, maresalul Alexandru Averescu, maresalul Ion Antonescu, maiorul Dimitrie Giurescu (erou al Razboiului de Independenta), Aurel Vlaicu, Mariana Dragescu (femeie-pilot in Escadrila Alba, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial), George Calinescu, Tudor Arghezi, Panait Istrati, Gala Galaction si altii -, cat si piese "anonime", spectaculoase prin decor. Utilizate si admirate pentru calitatile mecanismului ingenios proiectat si construit, cutiile muzicale reflecta nostalgic stilurile de viata, arta decorativa si muzica specifica unor memorabile epoci istorice. Publicul are privilegiul de a le redescoperi, aceste exponate fiind percepute astazi si ca vibratii ale sensibilitatii omenesti in efortul gradat al dezvoltarii esteticii existentei urbane.
Expozitia "Basarabia 1812-1947. Oameni, locuri, frontiere" aduce in prim plan, prin intermediul hartilor, documentelor, imaginilor, publicatiilor si obiectelor, principale trasee diplomatice, evolutia frontierelor si societatii acestei provincii. Principalele subiecte abordate sunt: cartografia istorica a Basarabiei inainte si dupa 1812; anexarea Basarabiei prin Tratatul de la Bucuresti din 1812, realipirea sudului Basarabiei in urma Razboiului Crimeei prin Congresul de la Paris (1856); pierderea sudului Basarabiei prin deciziile Congresului de la Berlin (1878), ce a urmat razboiului ruso-romano-turc; unirea Basarabiei cu Romania (1918), tratatul de recunoastere de catre principalele Puteri Aliate a unirii Basarabiei cu Regatul Romaniei (1920), Basarabia in perioada interbelica; ocupatia sovietica din 1940, in urma Pactului Molotov - Ribbentrop si campania de eliberare a Basarabiei (1940-1941); Conferinta de pace de la Paris 1946-1947 si Tratatul de pace intre Romania si Puterile Aliate si Asociate.
"Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon" - un manuscris din vremea lui Stefan cel Mare - este prezentat in cadrul proiectului "Exponatul lunii" la Muzeul National de Istorie a Romaniei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre expozitii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre august

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vizita

Cele mai citite articole

Temperaturile prea scazute impreuna cu vantul pot avea un efect neplacut asupra buzelor tale. ...
In sezonul rece, zeama de varza este extrem de utila pentru imbunatatirea sistemului imunitar si ...
Oricat de mult am vrea sa ascundem faptul ca nu ne-am odihnit suficient, incercand cu ajutorul ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016