Catedrala Christ Church (Biserica lui Cristos)
Inceputa in anul 1172, aceasta catedrala este renumita pentru combinatia a doua stiluri arhitecturale majore: cel provensal si cel gotic timpuriu. Christ Church are o istorie indelungata ce poate fi urmarita pana in vremurile vikingilor si a anglo-saxonilor. Arhitectura acesteia reprezinta o sursa continua de inspiratie, fiind de mult timp scaunul episcopului anglican de Dublin si Glendalough.
Castelul Dublin
Aceasta constructie superba a fost timp de multi ani sediul guvernarii britanice din Irlanda, dar, incepand cu anul 1922, este sediul guvernului irlandez. Construit pentru prima data in 1204, acest castel a servit drept inchisoare, fiind insa distus intr-un incendiu.
Un nou castel a fost terminat in anul 1688 si a trecut printr-o serie de schimbari si restaurari. Castelul Dublin este o importanta atractie turistica, unde au avut loc multe intalniri ale Consiliului European si care a aparut intr-o multime de filme precum „The Tudors”, „Becoming Jane” sau „Barry Lindon”.
Dublin-ul georgian
Dublin-ul georgian se refera la cladirile construite in perioada georgiana, care au supravietuit pana in zilele noastre si care includ o multime de muzee.
Turistii pot gasi aici Muzeul National de Istorie si Arheologie ce adaposteste antichitati, materiale istorice si arte decorative. Tot aici poate fi vizitat Muzeul National de Istorie si Arte Decorative ce relateaza istoria economica, politica, sociala si militara a Irlandei.
Strada Grafton
Desi Dublin este un oras istoric cu o minunata viata de noapte, mersul la cumparaturi este o activitate ce merita incercata pe parcursul unei vizite aici. Exista mai multe zone cu magazine, precum strazile Grafton si Henry si centrele pentru cumparaturi Stephen’s Green si Jervis.
Dintre acestea, strada Grafton este cea mai cunoscuta, fiind numita dupa fiul ilegitim al regelui Charles al II-lea al Angliei. Aici pot fi gasite cele mai faimoase si mai scumpe branduri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
valabila 48h
