Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La ce riscuri va supuneti daca folositi telefonul mobil noaptea

de Ana-Maria Tudor la 2014-09-22
La ce riscuri va supuneti daca folositi telefonul mobil noaptea
Petreceti prea mult timp cu telefonul/tableta in mana sau in fata televizorului si laptop-ului? Riscati sa aveti insomnii si probleme de vedere din cauza luminii albastre a ecranului!


Lumina albastra emisa de ecranul telefonului/laptop-ului sau a altor gadget-uri electronice face parte din spectrul luminii emise de Soare, la care suntem supusi zi de zi.

In ciuda acestui aspect, lumina albastra emisa de device-urile electronice devine un pericol pentru sanatatea noastra, afecteaza somnul si vederea, atunci cand sunt utilizate pe timp de noapte, sau pe intuneric mai exact.

Lumina albastra provoaca de asemenea si incetarea productiei de melatonina, un hormon care regleaza trecerea organismului din starea de veghe in cea de somn. Cand nivelul de melatonina si ciclul somnului sunt dereglate, creste riscul de a dezvolta o serie de maladii.

Problemele cu somnul si lumina pe timpul noptii sunt legate de un risc marit de aparitie a cancerului, in special tumorile mamare si cancerul de prostata. Melatonina functioneaza si ca antioxidant, element important in lupta impotriva instalarii cancerului.

Lumina albastra poate afecta si sanatatea mentala. Unele studii au aratat ca persoanele cu niveluri de melatonina reduse si ale caror ritmuri biologice sunt dereglate de expunerea la lumina sunt mult mai predispuse la a suferi de depresie.

Dispozitivele electronice folosesc lumina albastra pentru ecran deoarece  este foarte puternica si permite utilizarea aparatelor si in conditii de lumina solara puternica, pentru a putea citi afisajul.

Oamenii au inceput sa fie expusi unor niveluri ridicate de astfel de lumina in ultimii 10-20 de ani, iar acum au inceput sa apara si primele consecinte, potrivit Businessinsider.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre telefon mobil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lumina albastra

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0