Se consuma in fiecare zi, indiferent de momentul zilei intr-o cantitate de 2 miliarde de cesti pe zi. Pasionatii de gust o beau doar din dorinta de a savura o aroma puternica si nu pentru a se bucura neaparat de calitatile ei, pentru ca da, consumul de cafea aduce si numeroase beneficii organismului. Insa, in ciuda preconceptiilor, trebuie sa stii urmatoarele:
Consumul de cafea si timpul potrivit. Cafeaua este consumata in mare parte in ideea de a aduce energie. Atunci cand este bauta cu acest scop, trebuie sa stii ca cel mai potrivit este sa o bei intre orele 8 si 9 deoarece atunci este momentul potrivit in care nivelul de cortizol este cel mai ridicat. Dupa acest interval, mai urmeaza si intervalul 12-13 atunci cand se mai poate consuma inca o ceasca de cafea, dar si 17:30 - 18:30.
Nu exista un gust al cafelei prea tare. Consumatorii inraiti nu vor spune niciodata ca o cafea este prea tare si nu o pot bea, in timp ce persoanele care nu sunt obisnuite cu gustul, pot avea o parere diferita. Cafeaua nu este evaluata prin putere, astfel ca nu putem spune ca o cafea are gustul prea tare. Gustul este evaluat prin parametrii diferiti care pot tine cont de: saturatie, dulceata, amaraciune sau acreala.
Cat timp isi pastreaza efectul. Fiecare organism este diferit, asa ca nu s-au facut calcule exacte in acest sens. Insa, o medie ne poate arata faptul ca o cafea consumata la ora 15 ne poate ajuta sa ramanem fresh pana mai tarziu, in timp ce o cafea consumata la prima ora a diminetii isi va pierde efectul pana seara.
Cum se produce. Trebuie sa stii ca pentru a te bucura de un kilogram de cafea este nevoie de recoltarea boabelor de la 2 copaci. Dar si ca, pentru a putea fi recoltat, un copac are nevoie de o perioada de crestere de aproximativ 3 ani.
Cum se prepara. Aroma cafelei nu tine cont de culoarea boabelor. Prajirea cafelei influenteaza gustul si cantitatea de cofeina, astfel ca, in timpul in care sunt prajite boabele, umiditatea din boabe este evaporata si de aici gustul pare sa fie mai tare.
Cand se bea cafeaua macinata. Este recomandat sa consumi cafeaua boabe proaspat macinata in primele 15 minute de la macinare deoarece daca trece prea mult timp, isi poate schimba aroma si gustul si nu te vei bucura de aceeasi savoare.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.56
din 5
- 8 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!