Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obisnuiesti sa bei cafea? Iata care sunt beneficiile miraculoase asupra organismului

de Camelia Diaconu la 2020-10-26
Obisnuiesti sa bei cafea? Iata care sunt beneficiile miraculoase asupra organismului
Auzim multe persoane care spun ca, fara o cafea la prima ora a diminetii, nu isi pot reveni din starea de somnolenta. Cafeaua a devenit bautura miraculoasa, care dincolo de gustul si mirosul imbietor, are beneficii incredibile la nivelul organismului. Iata cum iti ajuti corpul daca bei cafea in fiecare zi!


Este pregatita intr-un million de feluri. Unii o prefera simpla, doar pentru a-i savura gustul amarui, altii o indulcesc cu miere sau ii adauga lapte si frisca, insa, dincolo de aceste mici artificii, cafeaua are un rol extrem de puternic pentru sanatatea organismului.
 
Consumul de cafea poate preveni diabetul. Cafeaua are rolul de a creste adiponectina, fapt care duce la reglarea nivelului de zahar din sange si automat la nivelul de insulina. Nu stim daca este un caz fericit si pentru persoanele care sufera deja de diabet, dar cu siguranta ajuta alte persoane sa evite formarea diabetului. Nivelul de zahar din sange variaza in functie de organismul fiecarei persoane, asa ca nu este recomandat sa bei aceeasi cantitate de cafea cat bea si colegul tau de birou.
 
Protejeaza ficatul. Obiceiurile nesanatoase pe care, din pacate, le avem multi dintre noi, pot afecta starea de sanatate a ficatului. Insa, consumul de cafea te poate ajuta sa il protejezi deoarece are puterea de a reduce nivelul de enzime ce pot provoca leziuni hepatice. Poate combate si ciroza si poate preveni cancerul hepatic. Un consum regulat de cafea, in medie doua cesti pe zi pot reduce aceste riscuri. 
 
Cafeaua stimuleaza inima. Imbunatateste sanatatea cardiovasculara si poate scadea riscul atacului de cord. In functie de puterea organismului, o medie de trei pana la cinci cani de cafea pe zi pot avea efectul de a reduce riscul aparitiei accidentului vascular cerebral.
Poate imbunatati vederea. Contine acid clorogenic, un ingredient foarte important ce are rolul de a preveni deteriorarea vederii. Asa ca, atunci cand vrei sa iei o pauza de la mancatul morcovilor, trebuie sa stii ca un consum zilnic de cafea, te poate ajuta sa iti reglezi problemele cu vederea.
 
Imbunatateste sanatatea creierului. Are puterea de a imbunatati puterea de concentrare si memoria pe termen lung. Cafeaua te ajuta sa te concentrezi mai bine si, de asemenea, sa opresti aparitia bolii Alzheimer. Consumul de cafea te poate ajuta si sa reduci riscul aparitiei afectiunii Parkinson cu pana la 25% in cazul barbatilor.
 
Cafeaua te binedispune. Imbunatateste vizibil starea de spirit, mai ales ca te ajuta sa te trezesti mult mai repede dimineata. Consumul regulat de cafea poate elimina si riscul aparitiei starilor de depresie in cazul femeilor, dar si riscul de suicid in cazul barbatilor. Cafeaua consumata la prima ora a dimineatii te poate face o persoana mai putin iritabila deoarece creste productia de serotonina, dopamina si noradrenalina.
 
Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0