Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obiceiuri zilnice recomandate oamenilor sedentari

de Sunt Fericita la 2019-05-06
Obiceiuri zilnice recomandate oamenilor sedentari
Sedentarismul a devenit boala secolului. Tot mai multi copii nu mai stiu ce inseamna joaca in aer liber, adultii au numai job-uri care presupun ore in sir petrecute in fata unui calculator, iar timpul liber inseamana privitul la emisiunile sau serialele TV. Din pacate, efectele sedentarismului sunt serioase pentru sanatate, viata sedentara aducand o serie de afectiuni la nivelul corpului.


Cu totii suntem predispusi la o viata sedentara dinc auza obiceiurilor zilnice pe care le avem. Statul in fata unui monitor ori privitul la televizor te condamna catre sedentarism, iar daca nu scapi de efectele sedentarismului, pe termen lung te poti confrunta cu o serie de boli. Mai jos iti spunem cateva trucuri pe care sa le pui in practica pentru a scapa de efectele negative ale sedentarismului.

 
Pauze cat mai dese. Chiar daca pare complicat, incearca sa iti faci un obicei din a te ridica de la birou cel putin o data pe ora, pentru a face putina miscare. Nu trebuie sa faci prea multe lucuri, ci efectiv simpla miscare pe care o faci pe langa birourile colegilor tai iti va alunga obiceiul sedentarismului.

 
Intinde-te mai des. Atunci cand simti ca tot corpul iti este amortit, intinde-te. Specialistii ne recomanda chiar sa ne ridicam de pe scaun o data la 20 de minute si sa facem putin stretching. Iti schimbi pozitia corpulu, iti misti bratele, te intinzi si vei vedea cum imediat ti se imbunatateste starea de spirit.

 
Vorbeste la telefon si plimba-te. Banalul vorbit la telefon poate fi un motiv sa faci miscare prin casa. In loc sa stai intins in canapea in timp ce povestesti la telefon, mai bine fa cativa pasi prin casa. De asemenea, ai putea face si din statul pe retelele de socializare un moment optim pentru miscare. In timp ce iti verifici pagina de Instagram, fa cateva miscari prin casa.

 
30 de minute de miscare in fiecare zi. 30 de minute de sport pe zi nu inseamna neaparat sa mergi la sala, ci sa iti lucrezi muschii corpului in orice metoda o gasesti eficienta pentru tine. Coboara si urca scarile, renunta sa mai iei autobuzul doua statii si mergi pe jos, fa cateva genuflexiuni chiar si atunci cand te speli pe dinti, etc. Fiecare forma de miscare este benefica pentru organism.

 
Ia pauze mentale. Chiar daca ai crede ca doar corpul se lupta cu sedentarismul, in realitate si mintea are nevoie de pauze de revitalizare. Daca job-ul tau presupune aceeasi rutina zilnica, cel mai bine, ia-ti timp cinci minute pe zi si mediteaza. Gandeste-te la lucrurile care iti plac, visurile pe care le ai si ce poti face pentru a-ti depasi conditia.

 
Mananca sanatos. Alimentatia este vitala pentru un organism sanatos. Unul dintre principalele pericole asociate cu sedentarisul este si regimul alimentar dezechilibrat. Renunta sa mai consumi alimente doar din plictiseala, mai ales daca nu iti este foame si rasfata-te doar cu alimente sanatoase precum ciocolata neagra, ceaiul verde sau, de ce nu, o bucata de morcov ori telina.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.7 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0