Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Remedii naturale care te scapa de balonare

de Sunt Fericita la 2019-07-17
Remedii naturale care te scapa de balonare
Balonarea este inconfortabila, inestetica si este cauzata in cea mai mare parte de probleme digestive si obiceiuri alimentare incorecte. Exista cateva remedii natruale care te pot scapa de balonare, cat si de simptomele asociate acesteia. Afla cum sa scapi de balonare!


Balonarea este asociata si cu simptome precum flatulenta, letargia, pungi  sub ochi, tranzit intestinal lent si degete umflate. Schimbarea dietei alimentare, introducerea meselor la ore fixe,  dar si excluderea anumitor alimente bogate in grasimi, bauturi carbogazoase si indulcitori artificiali pot fi de ajutor in combaterea senzatiei de balonare. Iata ce remedii naturale sa incerci pentru a scapa de balonare.

 
Aloe vera. Cunoscuta de secole drept un remediu natural impotriva flatulentei si meteorismului, aloe vera este bogata in aminoacizi, acid folic, antioxidanti si vitamine. Are proprietati antiinflamatoare, antiseptice si calmeaza tesuturile bucale moi.Consumul regulat de aloe vera imbunatateste tractul intestinal si sustine sanatatea sistemului digestiv. De asemenea, in urma mai multor studii s-a dovedit faptul ca aloe vera poate preveni, dar si combate candidoza, infectie fungica ce poate avea drept simptome secundare balonarea si oboseala.

 
Ghimbir. Ghimbirul stimuleaza digestia, combate durerile abdominale, favorizeaza eliminarea gazelor intestinale si este un adjuvant natural in cazul indigestiei. Ghimbirul are proprietati antivirale si antimicrobiene si este recomandat in medicina naturista si pentru tratarea racelilor.

 
Seminte de fenicul. Au proprietati antispastice si sunt recomandate pentru tratarea digestiei lente, dar si pentru tratarea constipatiei, a balonarii si colicilor. Semintele de fenicul ajuta si la reducere spasmelor care apar la nivelul intestinal.

 
Seminte de chimen. Recomandate pentru tratarea balonarii, dar si pentru a elimina gazele intestinale in mod natural. Se recomanda o jumatate de lingurita de seminte de chimen, dimineata, pe stomacul gol.

 
Iaurt. Iaurtul contine probiotice, iar daca este consumat zilnic te poate ajuta sa scapi de balonare si sa elimini gazele din intestine. Consumul de iaurt, dar iaurt simplu, te ajuta si sa iti imbunatatesti digestia si sa accelerezi tranzitul intestinal.

 
Bicarbonat de sodiu. O solutie rapida pe care o poti incerca atunci cand iti doresti sa scapi imediat de balonare. Pune o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar de apa si o feliuta de lamaie. Amesteca bautura si bea atunci cand vrei sa scapi de balonare, flatulenta si arsuri gastrice.

 
Pentru a preveni aparitia balonarii, medicii recomanda sa consumi cu moderatie alimente care provoaca gaze intestinale. Printre alimente amintim: castraveti, varza, oua, conopida, porumb, fasole, naut, ceapa, mazare.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.06 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0