Ar putea parea un lucru de la sine inteles, dar, cu toate acestea, unii dintre noi nu realizeaza faptul ca nu iti poti retrage cuvintele si mesajele trimise, spre deosebire de comunicarea directa. Este asadar important sa fim concentrati si sa nu ne lasam influentati de furie sau alte sentimente. Atunci cand esti nervos poti spune lucruri pe care le vei regreta mai tarziu.
Cei care trimit mesaje fara a se gandi la consecintele acestora, ar putea rani sau ar putea fi raniti de catre altii. Incearca sa fii optimist si pozitiv in atitudine, in loc sa umpli spatiul cibernetic cu ofense si cuvinte urate.
Foloseste limbajul potrivit
Domenii diferite ar putea implica un limbaj specific si reguli diferite de eticheta. Astfel, inainte de a te implica intr-o discutie, uita-te atat la comentariile anterioare, cat si la domeniul site-ului respectiv.
Sa faci cercetari in prealabil reprezinta principalul secret in a deveni un membru adevarat al unui forum sau retele de socializare ale caror opinii si impresii sunt citite si respectate. Arhivele si mesajele anterioare pot dezvalui regulile ce se aplica pe site-ul respectiv. Este de asemenea important sa te informezi si asupra limbajului colocvial sau a abrevierilor specifice comunicarii pe internet folosite de diverse grupuri.
Reactii la discutiile de grup
Unii oameni devin extrem de nerabdatori sau nepoliticosi atunci cand nu primesc raspuns imediat sau cand raspunsul oferit nu este cel asteptat. Acest lucru poate deveni foarte iritant si oamenii au tendinta de a reactiona irational. Este esential sa fim constienti de faptul ca cineva aflat in fata calculatorului ar putea avea si alte activitati care sa-i ocupe timpul. Trebuie sa ai rabdare si sa nu te astepti la prea mult daca ai intrat recent in discutii sau daca majoritatea celorlalti membri iti sunt necunoscuti. Discutiile ar putea contine si detalii tehnice, asa ca ai grija sa le ai in vedere pentru a purta o conversatie adecvata si eficienta.
Continutul mesajelor
Atunci cand compui mesaje ai grija la limbajul folosit si la continutul acestora. In afara de cuvintele pe care le folosesti, fii atent si la ordinea in care acestea apar. Formuleaza-ti raspunsurile in asa fel incat ele sa fie lesne de inteles si logice. Aceasta este una dintre regulile de baza ale etichetei pe internet.
Ortografia este doar unul dintre detaliile de care trebuie sa tii seama, celalalt fiind aranjarea cuvintelor intr-o ordine corecta. Fii concis si foloseste propozitii scurte, ce pot fi usor intelese. Adu-ti aminte ca vorbirea directa este diferita de cea scrisa si ca va trebui sa suplinesti lipsa intonatiei prin semne si emoticoane.
Abtine-te de la insulte si provocari
Unul dintre fenomenele obisnuite pe forumuri este acela de a pune pe jar comunitatea prin declaratii deliberat false si ofensatoare. Asadar este bine sa nu te implici in astfel de discutii, chiar daca ai convingerile tale referitoare la anumite subiecte. Nimic nu este mai nepoliticos decat sa ataci pe toata lumea cu mesaje rautacioase.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!