Baroness Greenfield, profesor de farmacologie la Universitatea Oxford, crede ca prieteniile pe internet legate prin retele sociale, la fel ca jocurile pe calculator, dauneaza creierului. Efectele sunt:
- nivel scazut de concentrare
- nevoie de satisfactie imediata
- afectarea aptitudinilor non-verbale (de exemplu, mentinerea contactului vizual in timpul unei conversatii fata in fata).
"Ceea ce ma ingrijoreaza este banalitatea multor mesaje care sunt postate pe Twitter. De ce ar fi cineva interesat de ce a mancat o alta persoana la micul dejun? Îmi aminteste de un copil spunandu-i mamei sale: Uite, am facut asta!" spune Baroness Greenfield.
Specialistul afirma ca aceste persoane se comporta ca si cum ar avea o criza de identitate. Dupa parerea sa, unii utilizatori ai Facebook simt nevoia sa devina mini celebritati care sunt privite si admirate zilnic de altii. Acestia fac lucruri "demne de Facebook" pentru ca singurul mod prin care se pot defini este acela de a fi cunoscuti si recunoscuti de ceilalti, de multe ori oameni necunoscuti.
"Este aproape ca si cum oamenii ar trai intr-o lume ireala, in care ceea ce conteaza este ce cred ceilalti. Ganditi-va ce implicatii sunt pentru societate daca oamenii isi fac mai multe griji despre parerea celorlalti decat despre propriile pareri legate de sine", a spus specialistul.
Ceea ce uita cercetatorul este ca multi folosesc aceste retele sociale pentru a mentine legatura cu prieteni vechi, aflati peste hotare sau cu care nu se pot intalni mereu. In acest caz, da, mesajele cu ce a mancat cineva la pranz sau o poza cu ultima mazgalitura pe post de pictura, au sens. Mesajele sunt un fel de mici scrisori, sms-uri sau convorbiri care insa nu costa, dar care duc mai departe informatia.
Problema este in cazul celor cu sute sau mii de prieteni... de fapt, gresit spus prieteni, mai degraba cunostinte, desi si acest termen e prea mult - mai degraba acestia par a fi subiectii cercetarii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.75
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!