Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retelele sociale creaza oameni obsedati de propria persoana. Facebook si Twitter, un pericol?

Retelele sociale creaza oameni obsedati de propria persoana. Facebook si Twitter, un pericol?
Facebook si Twitter au creat o generatie de tineri obsedati de propria persoana, care au o nevoie permanenta si copilareasca de apreciere din partea celorlalti, spune un cercetator. Se pare ca expunerea repetata la retelele de socializare duce la o criza de identitate a utilizatorilor, care vor atentie precum un copil.


Peste 750 de milioane de oameni din intreaga lume folosesc Facebook pentru a impartasi fotografii si videoclipuri si posteaza mesaje regulate despre ceea ce fac si gandesc. Si Twitter, reteaua sociala care le permite membrilor sa posteze mesaje scurte si imagini despre ei, are milioane de utilizatori.

Baroness Greenfield, profesor de farmacologie la Universitatea Oxford, crede ca prieteniile pe internet legate prin retele sociale, la fel ca jocurile pe calculator, dauneaza creierului. Efectele sunt:
- nivel scazut de concentrare
- nevoie de satisfactie imediata
- afectarea aptitudinilor non-verbale (de exemplu, mentinerea contactului vizual in timpul unei conversatii fata in fata).

"Ceea ce ma ingrijoreaza este banalitatea multor mesaje care sunt postate pe Twitter. De ce ar fi cineva interesat de ce a mancat o alta persoana la micul dejun? Îmi aminteste de un copil spunandu-i mamei sale: Uite, am facut asta!" spune Baroness Greenfield.

Specialistul afirma ca aceste persoane se comporta ca si cum ar avea o criza de identitate. Dupa parerea sa, unii utilizatori ai Facebook simt nevoia sa devina mini celebritati care sunt privite si admirate zilnic de altii. Acestia fac lucruri "demne de Facebook" pentru ca singurul mod prin care se pot defini este acela de a fi cunoscuti si recunoscuti de ceilalti, de multe ori oameni necunoscuti.

"Este aproape ca si cum oamenii ar trai intr-o lume ireala, in care ceea ce conteaza este ce cred ceilalti. Ganditi-va ce implicatii sunt pentru societate daca oamenii isi fac mai multe griji despre parerea celorlalti decat despre propriile pareri legate de sine", a spus specialistul.

Ceea ce uita cercetatorul este ca multi folosesc aceste retele sociale pentru a mentine legatura cu prieteni vechi, aflati peste hotare sau cu care nu se pot intalni mereu. In acest caz, da, mesajele cu ce a mancat cineva la pranz sau o poza cu ultima mazgalitura pe post de pictura, au sens. Mesajele sunt un fel de mici scrisori, sms-uri sau convorbiri care insa nu costa, dar care duc mai departe informatia.

Problema este in cazul celor cu sute sau mii de prieteni... de fapt, gresit spus prieteni, mai degraba cunostinte, desi si acest termen e prea mult - mai degraba acestia par a fi subiectii cercetarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre facebook

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre twitter

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retele sociale

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0