Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu slabesti, desi esti la dieta. Primele 20 de motive

De ce nu slabesti, desi esti la dieta. Primele 20 de motive
De ce dietele pe care le tii nu dau roade niciodata? Se prea poate ca, fara a vrea, sa le sabotezi tu insati. Fundatia Britanica pentru Nutritie a descoperit ca exista peste 100 de factori care iti influenteaza greutatea. Unele sunt evidente: portii prea mari, semipreparate, fast-food. Dar exista si unele care te vor suprinde.


1) Cerealele de la micul dejun. Un studiu al cercetatorilor americani a demonstrat ca cerealele dulci de la micul dejun i-au facut pe participantii supraponderali sa simta senzatia de foame inainte de pranz si sa consume mai multe calorii pe parcursul unei zile decat cei care au preferat un ou la micul-dejun (proteinele ajuta la mentinerea satietatii). Cei care au preferat proteinele au avut niveluri mai scazute de ghrelin, hormonul care stimuleaza apetitul.
2) Iti pui lapte in ceai. Anul trecut, oamenii de stiinta indieni au descoperit ca ceaiul contine cantitati importante de theaflavina si thearubigina care ajuta la limitarea absorbtiei de grasimi si la reducerea colesterolului. Dar proteinele din laptele de vaca neutralizeaza aceasta abilitate. 
3) Painea alba. Prea multi carbohidrati rafinati, in special in paine si orezul alb, pot duce la kilograme in plus, in special pe talie, spun cercetatorii de la Universitatea Tufts din Boston. Doua grupuri de participanti au mancat in mare acelasi numar de calorii in fiecare zi, dar cei care au mancat cei mai multi carbohidrati au avut o talie mai ingrosata la sfarsitul studiului.
4) Nu citesti etichetele alimentelor. Un studiu american arata ca persoanele care citesc etichetele alimentelor si fac si exercitii fizice slabesc mai mult decat cei care doar fac exercitii. In plus, cei care citesc etichetele si sunt sedentari slabesc mai mult decat cei care fac exercitii, dar nu citesc etichetele.
5) Bei prea mult suc de fructe. Sucurile de fructe si bauturile dulci au un impact mai puternic asupra greutatii decat caloriile din mancarurile solide, conform unui studiu al Revistei Americane de Nutritie. Reducerea bauturilor la o singura portie pe zi a dus la pierderea unui jumatate de kilogram dupa sase luni.
6) Nu folosesti condimente in mancare. Adaugarea unui strop de piper te poate ajuta sa arzi mai repede caloriile. In plus, piperul pare sa reduca senzatia de foame, in special de alimente grase, sarate si dulci, spun nutritionistii de la Universitatea Purdue din Indiana. 
7) Te feresti de iaurt. Adultii obezi care mananca trei iaurturi fara grasimi pe zi, ca parte a unei diete cu putine calorii, au pierdut cu 22% mai multe kilograme si 61% mai multa grasime corporala decat cei care doar au redus caloriile. Conform studiului american publicat intr-o revista de nutritie, cei carora le place iaurtul, in procent covarsitor de peste 81%, pierd mai multa grasime de pe burta.
8) Prietenii supraponderali. Daca prietenii tai se ingrasa, exista riscul s-o faci si tu, spune un studiu al Universitatii Harvard. De ce? Pentru ca avem tendinta de a imita comportamentul celorlalti cand mancam in oras, luand cate o inghititura de fiecare data cand ceilalti fac acest lucru. 
9) Citesti retete in reviste sau carti de bucate. Profesorul Kathleen Page, psiholog la Universitatea Southern California, a descoperit ca uitatul la mancaruri cu multe grasimi stimuleaza centrul din creier responsabil cu controlul apetitului, ceea ce duce la cresterea poftei de dulciuri.
10) Nu mesteci suficient. Cu cat mancarea ramane mai mult in gura, cu atat limba are mai mult ragaz pentru a-i trimite semnale creierului sa elibereze sucurile digestive. 
11) Mananci la birou. Cercetatorii arata ca mancam cu 30% mai multe calorii cand mancam cu cineva decat atunci cand o facem singuri. Spre exemplu, mancam de 5,6 ori mai multa ciocolata daca o gasim pe biroul colegului de langa decat daca ar trebui sa ne deplasam doi metri dupa ea.
12) Mananci de pe o farfurie de culoare nepotrivita. Daca mancam un aliment de pe o farfurie de aceeasi culoare cu el, alimentul se va „camufla” cu farfuria si vom manca mai mult. Daca aceeasi cantitate de mancare este pusa intr-o farfurie de o culoare contrastanta, cum ar fi spaghete pe o farfurie verde, portiile par mai mari si, prin urmare, psihilogic mai satioase.
13) Nu dormi destul. Prea putin somn incurajeaza genele care genereaza ingrasarea. Mai mult somn (peste noua ore) suprima actiunea acestor gene ale „obezitatii”.
14) Faci dieta de una singura. Obezitatea este social contagioasa, dar retele sociale joaca un rol important si in scaderea in greutate. S-a demonstrat ca cei care s-au alaturat unui program de slabit gen Weight Watchers au slabit dublu decat cei care au primit sfaturi de dieta de la un nutritionist.
15) Spui NU POT cand ti se ofera mancare. Cercetarile sugereaza ca daca raspunzi asa cand esti intrebata daca vrei o felie de tort, esti mai predispusa sa renunti decat atunci cand spui NU, MULTUMESC. NU POT este un semn al privarii de ceva, al pierderii. NU, MULTUMESC arata hotarare.
16) Nu te uiti in oglinda. Daca mananci in fata oglinzii are mare influenta asupra caloriilor ingurgitate: acestea se reduc la o treime fata de cat am manca in mod normal. Daca trebuie sa te privesti in ochi cand mananci, iti amintesti de ce vrei sa slabesti.
17) Esti o singuratica. Cu cat ai parte de mai multa interactiune sociala, cu atat vei pierde mai multe kilograme. Cel putin asta este ceea ce spun cercetatorii de la Universitatea Ohio, dupa ce au studiat soarecii de laborator. Soarecii fortati sa socializeze au consumat mult mai multe calorii decat ceilalti, ceea ce inseamna ca au fost mai activi in cadrul unui grup decat atunci cand au stat singuri.
18) Mananci din poala la televizor. Daca stai cu ochii-n televizor, mananci multe gustari bogate in calorii, fara sa-ti mai amintesti apoi ca ai mancat ceva.
19) Esti stresata. Stresul incurajeaza organismul sa puna grasime pe talie, pentru ca elibereaza cortizolul. Nivelurile crescute ale acestui hormon faca sa se adauge grasime pe burta si largesc celulele grase.
20) Cumperi prea multe feluri de mancare. Mai putine optiuni si o oarecare plictiseala culinara pot fi secretele unei slabiri eficiente. Daca vedem mereu aceeasi mancare, ne infruptam mai putin.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre kilograme in plus

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0