Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ghid util pentru vloggerii de calatorie

de Sunt Fericita la 2021-05-11
Ghid util pentru vloggerii de calatorie
In prezent comunicarea s-a mutat in online, fie ca este vorba despre retele sociale, grupuri de chat sau transmiterea de informatii de interes general si mesaje comerciale.


In acest context, modalitatile de exprimare pe internet a opiniilor si faptelor s-au diversificat spectaculos, iar una dintre cele mai reusite forme de comunicare online este vloggingul. 

Ce inseamna sa faci vlogging

Vlogging inseamna sa creezi si sa intretii un vlog, adica un video blog, un jurnal online cu diverse continuturi filmate, grupate in jurul unor teme, persoane, produse sau destinatii. Se caracterizeaza prin coerenta narativa si detalii vizuale. Autorul face storytelling (transpune intamplari sau povesti) pentru o audienta care il urmareste constant cu interes si care asteapta continut nou, relevant si entertaining, care sa fie redat intr-un mod original si neasteptat. 

Ce abilitati iti trebuie sa devii vlogger de calatorie

Abilitati digitale

Printre cele mai apreciate vloguri sunt cele de calatorie, iar ca sa realizezi un astfel de canal video online iti trebuie solide cunostinte digitale: sa fii familiarizat cu platformele pe care urmeaza sa postezi continut, sa stii sa faci video streaming si sa te descurci printre setari, profile de utilizator, filtre de filmare, microfoane si chiar un pic de webdesign.

Abilitati de comunicare si public speaking

Spre deosebire de blog, unde poti sa scrii si sa rescrii de zeci de ori inainte sa postezi, pentru un vlog de calatorie trebuie sa-ti iasa, cum se spune, din prima! Sa comunici bine, sa vorbesti clar, cu dictie, sa fii convingator si carismatic. Este drept ca poti intrerupe o filmare si sa refaci pasajele care nu-ti plac, dar acest lucru ia timp si nu vrei sa pierzi momentul de a relata in timp real aventurile tale din calatorii si vacante.

Abilitati de productie si editare video 

Ca sa devii un vlogger de calatorie in adevaratul sens al cuvantului trebuie sa stapanesti tehnicile de filmare: sa fii si cameraman, si regizor si actor in acelasi timp. Locurile, oamenii, obiceiurile despre care vorbesti sunt pline de culoare, lumina si veselie, asa ca alege echipamente de cea mai buna calitate pentru materiale video memorabile si live streaming care sa-ti aduca zeci de mii de followers.

Utilizeaza drone cu rezolutie HD si unghi de cuprindere mare, precum DJI FPV Combo, ca sa redai spectacolul naturii si sa-ti impresionezi audienta cu filmari aeriene de o frumusete si o claritate uimitoare.

Cum sa incepi primul tau vlog de calatorie

Alege o tema pe care o cunosti bine

Ca sa fii apreciat trebuie sa vii cu un story interesant si original, asa ca alege o tema de traveling pe care s-o stapanesti bine. Nu te lua dupa ce e la moda, fii tu insuti si spune cu sinceritate povestea propriilor calatorii.

Identifica nisa canalului tau de vlogging

Te-ai decis despre ce vrei sa povestesti in imagini si sunete, este vremea sa stabilesti cui te adresezi: in ce interval de varsta se afla publicul tau, ce preferinte are, ce ton sa folosesti ca sa corespunzi asteptarilor si sa fii pe placul celor care te urmaresc. 

Creeaza un format digital atractiv

Știi ce vrei sa filmezi, pentru cine, urmeaza ce-i mai dificil: sa creezi un format atractiv pe care sa-l urmezi in fiecare episod de vlog: intro, prezentare funny, jingles, content multimedia, outro si alte elemente care sa-ti defineasca identitatea de vlogger de calatorii.

Filmeaza, editeaza si posteaza constant

Ca sa ai succes nu uita ca un vlog este un proiect fulltime: filmezi zilnic, editezi si postezi constant continut interesant pentru publicul tau. Timingul este foarte important: anunta clar cand vei posta, in ce zile si la ce ore, respecta programul anuntat si ai grija sa-ti ajunga timpul pentru editare. Un vlogger de calatorii trebuie sa realizeze doar materiale de o calitate video impecabila, pentru ca travelingul are o componenta vizuala foarte puternica. 

Fii interactiv

Implica publicul in comunicarea online, interactioneaza cu audienta ta, raspunde la intrebari si comentarii, tine seama de sugestiile persoanelor care te urmaresc pe vlogul de calatorii. Daca iti trimit materiale filmate include-le in streamingul tau, astfel vei crea mesaje autentice si convingatoare.

 

Tine seama de recomandarile prezentate si hoinareste prin lumea larga, cu ochii ageri si inima deschisa. Realizeaza filmari frumoase, pe care sa le postezi online si sa devii un  vlogger de succes.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0