Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta de salam de biscuiti

de Alina Ilie la 2015-01-29
Reteta de salam de biscuiti
Vrei sa pregatesti ceva dulce, insa esti lipsita de inspiratie? Noi iti vom spune cum poti prepara una dintre cele mai delicioase deserturi: salamul de biscuiti.


Daca simti nevoia sa te rasfeti cu ceva bun, te sfatuim sa incerci reteta de salam de biscuti. Nu ai nevoie de ingrediente scumpe pentru a pregati acest desert.

Dupa preferinte se poate adauga in compozitie rahat turcesc, migdale sau nuca macinata, fructe uscate (stafide, merisoare goji, etc), fulgi de ciocolata, coaja de portocala. Vei vedea ca nu este deloc complicat sa il prepari.

Ingrediente pentru salam de biscuiti:

- 500 g biscuiti populari;
- 2 linguri cacao;
- 150 g unt;
- 200 ml lapte;
- 100 g zahar;
- 2 plicuri de zahar vanilat;
- o esenta de rom;
- nuca de cocos pentru decor;
- 100 de grame rahat (optional);
- 50 g stafide (optional).

Salam de biscuiti: mod de preparare

Mai intai maruntim biscutii (fie cu mana, fie la robot de bucatarie, cum iti este mai usor). Atentie, daca folosesti robotul sa nu ii maruntesti prea tare!

Intr-o craticoara pusa pe foc adaugam laptele si untul taiat cubulete. Lasam compozitia la foc mic si amestecam pana in momentul in care untul s-a topit. Adaugam zaharul, cacaua si amestecam energic pentru a omogeniza compozitia.

Luam compozitia de pe foc si o lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam intr-un bol pentru a putea amesteca totul. Punem biscutii maruntiti si incorporam.

Pe blatul de lucru aranjam o folie de aluminiu sau de plastic peste care presaram nuca de cocos si rasturnam compozitia. Rulam si modelam sub forma de salam si strangem foarte bine capetele (trebuie sa fie compact pe toata lungimea sa) si il dam la frigider pentru 3-4 ore pentru a se lega compozitia.

Daca tii post, poti inlocui untul cu margarina si laptele cu apa.

Dupa ce s-a intarit, desfacem folia, presaram salamul cu nuca de cocos sau zahar pudra si servim.


Sursa foto: www.youne.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.29 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016