Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Spania a reintrodus permisele de munca pentru romani. Restrictiile sunt temporare si în functie de evolutia pietei muncii

Spania a reintrodus permisele de munca pentru romani. Restrictiile sunt temporare si în functie de evolutia pietei muncii
Guvernul spaniol a decis reintroducerea permiselor de munca pentru romani, potrivit anuntului facut de Jose Blanco, oficial al Guvernului de la Madrid. Restrictiile pentru muncitorii romani adoptate de Guvernul spaniol, au caracter temporar si vor fi revizuite în functie de evolutia pietei muncii.


"Consiliul de Ministri a aprobat un acord prin care se stabileste reactivarea - asa cum prevedea ca fiind posibil si Acordul din 2008 - a perioadei tranzitorii în ceea ce priveste accesul romanilor pe piata spaniola a muncii. Astfel, cetatenii romani care vor veni la munca în Spania vor avea nevoie, pentru a fi în legalitate, de o autorizatie prealabila emisa pe baza existentei unui contract de munca", se arata într-un comunicat al Guvernului de la Madrid.

Potrivit sursei citate, masura, care are caracter temporar, nu va afecta romanii care sunt deja inclusi pe piata muncii din Spania.

"Aceasta este o decizie strict tehnica, bazata pe ratiuni interne determinate de situatia pietei muncii din Spania, iar ea se înscrie în politica generala privind migratia, adoptata de Guvern pe baza dialogului cu partenerii sociali si care are ca scop ajustarea fluxurilor de imigranti la nevoile existente pe piata muncii.

Comunitatea romaneasca are un grad înalt de activitate iar integrarea sa sociala este deplina", se mai arata în comunicatul Executivului spaniol.

Guvernul subliniaza de asemenea ca restrictiile "vor face obiectul unei evaluari continue bazate pe evolutia pietei spaniole a muncii". Totodata, Executivul de la Madrid precizeaza ca s-a aflat si se afla în continuare într-un dialog permanent cu autoritatile de la Bucuresti pe aceasta tema.

"Acest moratoriu nu afecteaza libera circulatie a cetatenilor Uniunii Europene, un principiu pe care Spania l-a aparat întotdeauna", se mai arata în comunicat.

Consiliul de Ministri de la Madrid a luat în discutie, vineri, propunerea Ministerului spaniol al Muncii si Imigratiei privind restrictionarea accesului romanilor pe piata muncii, masura care este prevazuta sa intre în vigoare de la 1 august, relateaza presa spaniola.

Spania nu poate, în principiu, sa introduca restrictii temporare împotriva muncitorilor romani, a declarat, vineri, David Boubil, purtator de cuvant al CE.

"Sunt înca zvonuri si speculatii, CE nu a primit nicio cerere oficiala în acest sens din partea Spaniei. Depinde de autoritatile spaniole sa ne trimita o notificare cu intentiile lor. Daca vom primi o notificare, vom face o evaluare conform regulilor UE. Dar Spania si-a liberalizat piata muncii si în acest context, în principiu, nu poate introduce acum noi restrictii temporare împotriva muncitorilor din Romania", a spus Boubil, referindu-se la intentia anuntata de autoritatile de la Madrid de a introduce restrictii pe piata muncii pentru romani.

El a adaugat ca, totusi, în cazuri exceptionale, daca unul din statele membre nu a luat masuri la nivel national pentru a garanta libertatea de circulatie, poate cere CE permisiunea de a impune restrictii daca demonstreaza ca "exista probleme serioase" de natura sa justifice aceasta masura.

El a amintit ca Spania si-a liberalizat deja piata muncii si ca a aplicat a doua etapa a unui proces normativ privind libera circulatie a cetatenilor europeni.

Romanii din Spania sunt cea mai numeroasa comunitate de straini stabilita pe teritoriul acestei tari, fiind formata din 861.584 de persoane, care au o medie de varsta de 32,1 ani, cei mai multi preferand sa locuiasca în regiunea Madrid.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre muncii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spania

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre madrid

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romani

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0