Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se poate sa scapam de amintirile negative?

Se poate sa scapam de amintirile negative?
Amintirile negative nu sunt doar parte a mintii noastre constiente, ci lasa urme si in subconstient. Dar acum noile cercetari arata ca, daca incerci activ sa uiti o amintirie nedorita, poti sa elimini si urmele din subcontient, relateaza livescience.com.


Intr-un nou studiu, publicat in revista Proceedings of the National Academy of Science, cercetatorii le-au aratat participantilot perechi de imagini si, uneori, i-au rugat sa uite prima imagine a unui obiect. Cercetatorii au dorit sa vada daca o actiune constienta de a incerca sa uiti poate schimba modul in care participantii identifica ulterior imaginea acelui obiect, ascuns, de data aceasta de un „zgomot vizual” sau de piesele amestecate ca un puzzle ale obiectului.
In general, dupa ce persoanele au vazut o imagine, o cana de cafea sa spunem, au putut identifica cu usurinta imaginea altei cani de cafea ascunsa de un zgomot vizual. Si asta caci creierul a facut deja efortul de a stabili o reprezentare mentala a canii de cafea prima data.
Totusi, studiul a demonstrat ca participantilor le-a fost mai greu sa identifice un obiect cu zgomot de fundal daca au incercat sa-l uite.
Mai mult, incercarea activa de a uita un obiect a schimbat reprezentarea subconstienta a acelei imagini.
Cand oamenii incearca sa uite ceva, isi inchid regiunile care, in mod normal joaca un rol in observarea acelui obiect, doar pentru a-l impiedica sa vina in constient. Efectul secundar al acestei actiuni este ca orice tip de urme ale canii de cafea ar fi fost acolo, este trezit si, ulterior, cand trebuie sa detectezi cana de cafea dincolo de zgomot, trebuie sa te straduiesti mai mult.
Reprezentarea mentala a unui obiect, de exemplu, prima cana de cafea, este stocata in cortexul vizual, partile creierului care chiar se ocupa cu „vazutul”. Acest tip de urma a amintirii este distincta de amintirea constienta de care o persoana isi aduce aminte.
In acest studiu, cercetatorii au analizat activitatea creierului subiectilor in timp ce se uitau la imagini si au descoperit ca, atunci cand li si amintea de o imagine pe care incercau sa o uite, activitatea in zonele de perceptie vizuala era redusa, comparat cu atunci cand li se amintea de imagini pe care nu incercasera sa le uite.
Asta sugereaza ca oamenii pot sa-si limiteze voit reactivarea perceptiei vizuale a acelor amintiri si sa previna ca ele sa vina in constient.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre memorie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre amintiri

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0