Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand suntem cei mai nefericiti?

Cand suntem cei mai nefericiti?
Perioada critica in viata oamenilor este la 44 de ani, pentru ca, in medie, la aceasta varsta se inregistreaza cel mai scazut nivel de fericire, optimismul urmand sa creasca din nou dupa 45 de ani, potrivit unui studiu al Fundatiei "Ana Aslan".


Studiile Fundatiei "Ana Aslan" International releva faptul ca cele mai afectate de depresie sunt persoanele cu varste intre 25 si 50 de ani si ca femeile dezvolta depresii de trei ori mai des decat barbatii.

De asemenea, de-a lungul vietii au fost stabilite anumite "perioade de fericire". Astfel, oamenii sunt mai fericiti atunci cand au 20-30 de ani, intre 30 si 40 de ani si dupa ce trec de varsta de 50 de ani. Intervalul 40-50 de ani este critic, iar 45 de ani este varsta la care oamenii sunt cel mai predispusi la depresie, sustin autorii studiului.

Explicatia specialistilor este ca in jurul varstei de 40 de ani si imediat dupa incepem sa ne analizam viata si sa observam ca foarte multe dintre asteptarile noastre nu s-au implinit.

"Cercetatorii au asociat vietii si perioadelor acesteia forma literei U, varsta de 44 de ani aflandu-se chiar la baza literei. La 44 de ani este inregistrat nivelul cel mai scazut de fericire, urmand ca dupa 45 de ani sentimentul de fericire sa creasca iarasi. Dupa varsta critica de 44, oamenii privesc jumatatea plina a paharului si se resemneaza", au mai aratat autorii studiului.

Astfel, tulburarea depresiva se poate manifesta prin lipsa apetitului sexual, tulburari de somn, lipsa apetitului alimentar sau, din contra, apetit prea mare, dezinteres fata de problemele personale si perceptia ca aprecierea celorlalti este mai importanta decat imaginea pe care fiecare si-o face despre sine.

Totodata, manifestarile clinice ale acestor afectiuni sunt similare problemelor cardiologice: senzatie de sufocare in gat (in absenta unei disfunctii tiroidiene), caldura in urechi si in abdomenul inferior.

De aceea, daca oamenii au aceste simptome si in urma investigatiilor cardiologice reiese ca sunt sanatosi din punct de vedere fizic, ei trebuie sa mearga la un specialist in tulburari anxios-depresive.

Statisticile mai arata ca unul din patru europeni a trecut cel putin o data in viata prin depresie. Una din sase femei din Europa este afectata de depresie.

Din cele 60.000 de sinucideri anuale in Europa, 90 la suta au drept cauza o tulburare mentala.

In 2020, se estimeaza ca depresiile si bolile de memorie vor fi a doua cauza de invaliditate si incapacitate de munca.

Autorii studiului mai precizeaza ca, in 2006, costul cu tratarea bolilor si tulburarilor mentale a fost in Europa de 436 de miliarde de euro, echivalentul a trei-patru la suta din PIB-ul tarilor membre.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varsta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oameni

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0