De asemenea, de-a lungul vietii au fost stabilite anumite "perioade de fericire". Astfel, oamenii sunt mai fericiti atunci cand au 20-30 de ani, intre 30 si 40 de ani si dupa ce trec de varsta de 50 de ani. Intervalul 40-50 de ani este critic, iar 45 de ani este varsta la care oamenii sunt cel mai predispusi la depresie, sustin autorii studiului.
Explicatia specialistilor este ca in jurul varstei de 40 de ani si imediat dupa incepem sa ne analizam viata si sa observam ca foarte multe dintre asteptarile noastre nu s-au implinit.
"Cercetatorii au asociat vietii si perioadelor acesteia forma literei U, varsta de 44 de ani aflandu-se chiar la baza literei. La 44 de ani este inregistrat nivelul cel mai scazut de fericire, urmand ca dupa 45 de ani sentimentul de fericire sa creasca iarasi. Dupa varsta critica de 44, oamenii privesc jumatatea plina a paharului si se resemneaza", au mai aratat autorii studiului.
Astfel, tulburarea depresiva se poate manifesta prin lipsa apetitului sexual, tulburari de somn, lipsa apetitului alimentar sau, din contra, apetit prea mare, dezinteres fata de problemele personale si perceptia ca aprecierea celorlalti este mai importanta decat imaginea pe care fiecare si-o face despre sine.
Totodata, manifestarile clinice ale acestor afectiuni sunt similare problemelor cardiologice: senzatie de sufocare in gat (in absenta unei disfunctii tiroidiene), caldura in urechi si in abdomenul inferior.
De aceea, daca oamenii au aceste simptome si in urma investigatiilor cardiologice reiese ca sunt sanatosi din punct de vedere fizic, ei trebuie sa mearga la un specialist in tulburari anxios-depresive.
Statisticile mai arata ca unul din patru europeni a trecut cel putin o data in viata prin depresie. Una din sase femei din Europa este afectata de depresie.
Din cele 60.000 de sinucideri anuale in Europa, 90 la suta au drept cauza o tulburare mentala.
In 2020, se estimeaza ca depresiile si bolile de memorie vor fi a doua cauza de invaliditate si incapacitate de munca.
Autorii studiului mai precizeaza ca, in 2006, costul cu tratarea bolilor si tulburarilor mentale a fost in Europa de 436 de miliarde de euro, echivalentul a trei-patru la suta din PIB-ul tarilor membre.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!