Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 plante medicinale si efectele lor adverse

9 plante medicinale si efectele lor adverse
Plantele medicinale trateaza numeroase afectiuni si multe persoane apeleaza la ele cand vor sa sa scape de dureri, fara sa ia medicamente. In comparatie cu medicamentele, plantele medicinale provoaca mai putine reactii adverse si complicatii. Insa, putini stiu ca nu orice planta medicinala este intotdeauna sigura de utilizat.


Aceste plante medicinale pot produce neplaceri daca sunt folosite in cantitati gresite. Nerespectarea stricta a dozelor poate provoca deseori dereglari in functionarea echilibrata a organismului.
Ceaiurile inofesive pot declansa alergii, iar suplimentele pe baza de plante pot interactiona cu alte medicamente.
Important! Aceste remedii naturale nu inlocuiesc tratamentele prescrise de medic. Nu vom apela la preparatele din plante medicinale in cazul bolilor infectioase grave.
Mai multe informatii despre beneficiile si afectiunile tratate cu ajutorul ceaiurilor gasiti in articolul Ceaiuri din plante medicinale>>
Iata, mai jos, 9 plante medicinale care au si efecte adverse:
1. Musetelul are proprietati antiseprice - calmeaza durerile si reduce inflamatiile. Specialistii spun ca ceaiul de musetel coaguleaza sangele daca este combinat cu aspirina, medicamente antidepresive sau anticoagulante.
2. Ceaiul de sunatoare este contraindicat in cazul in care iei medicamente pentru raceala. De asemenea, sunatoarea nu se foloseste in combinatie cu medicamentele antidepresive.
3. In medicina traditionala, gingko biloba este folosita pentru a trata tulburarile circulatorii si pentru imbunatatirea memoriei. Ceaiul de ginkgo biloba care este folosita pentru imbunatatirea circulatiei si a capacitatii de concentrare, subtiaza sangele si nu trebuie consumat in combinatie cu alte medicamente.
4. Ceaiul de echinaceea este foarte bun pentru tratarea racelilor, insa nu trebuie consumat de cei care sufera de astm, artrita reumatoida, diabet de tip 1 caci poate provoca crize, dureri abdominale si, in cazuri extreme, chiar soc anafilactic.
Echinaceea este toxica atunci cand este ingerata in cantitati prea mari.
5. Ceaiul de ginseng, folosit pentru imbunatatirea sistemului imunitar, este periculos pentru cei care sufera de diabet, intrucat poate scadea nivelul de zahar din sange.
Luat impreuna cu anticoagulante ar putea sa creasca riscul de hemoragie. De aceea, este interzis inainte de operatii.
6. Mai multe cercetari au aratat ca sofranul reduce inflamatiile si durerile cauzate de artrita, insa chiar si asa nu trebuie luat in acelasi timp cu anticoagulantele, existand riscul sangerarilor.
7. Cei care obisnuiesc sa ia capsule de ceai de lemn dulce pentru indigestie ar trebui sa renunte sa le mai consume in cazul in care medicul le prescrie diuretice sau laxative, acest remediu afectand nivelul potasiului din organism.
8. Valeriana, folosita timp indelungat, duce la inhibarea functiilor organelor interne, provoaca dureri de cap, greata.
9. Menta este contraindicata celor care sufera de hipotensiune, hernie, arsuri la stomac, aciditate scazuta a sucului gastric.
Dupa cum vedeti, tratamentul cu plante medicinale nu este atat de inofensiv cum ar parea la prima vedere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.61 din 5 - 18 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante medicinale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre efecte adverse

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre echinaceea

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ginseng

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre valeriana

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0