Scriitoarea Imogen Edward-Jones a dezvaluit in cartea sa “Restaurant Babylon” secretele din spatele industriei alimentare, informeaza dailymail.co.uk.
Autoarea prezinta in cartea "Restaurant Babylon" cateva lucruri pe care orice client trebuie sa le cunoasca atunci cand merge sa ia cina in oras. Potrivit scriitoarei, foarte multi clienti comanda “Specialitatea Zilei” sau “Meniul Zilei”, nestiind ca bucatarii sefi folosesc alimente care urmeaza sa expire. Meniul zilei este compus din alimente care trebuie vandute repede inainte sa se altereze.
Nu cere niciodata parerea chelnerului despre meniul pe care vrei sa il comanzi. Iti va spune intotdeauna ca este o alegere excelenta, chiar daca nici ei nu ar manca ceea ce ai ales.
Un alt subiect dezbatut este si cel al vinului servit la restaurant. De multe ori, clientii nu vor comanda cea mai ieftina sticla de vin pentru a nu parea zgarciti. Astfel, ei vor comanda a doua sticla de vin in ordinea pretului crescator, nestiind ca patronii restaurantelor vand un produs de proasta calitate la pretul unui vin de buna calitate.
Scriitoarea precizeaza ca vinul din sticlele pe jumatate consumate va fi vandut a doua zi la pahar.
Clientii restaurantelor trebuie sa stie ca orice mancare ar comanda din meniu va contine saliva bucatarului sef. Acestia folosesc saliva pentru a lipi ornamentele pe farfurie.
Imogen Edwards-Jones, autoarea cartii, mai spune ca mancarurile vegetariene si supele costa foarte putin pentru a fi preparate, insa sunt vandute la preturi foarte mari.
Clientii trebuie sa verifice cu atentie nota de plata pentru ca angajatii restaurantelor pot strecura mancaruri sau bauturi care nu au fost comandate.
De asemenea, se mai precizeaza ca femeile frumoase si vedetele primesc intotdeauna cele mai bune locuri, in timp ce persoanele obeze vor sta la mesele cele mai retrase din restaurant.
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.25
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!