Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 7 laxative naturale pe care le poti incerca impotriva constipatiei

de Camelia Diaconu la 2019-03-04
Top 7 laxative naturale pe care le poti incerca impotriva constipatiei
Constipatia este boala tot mai des intalnita in randul multor persoane, iar cauzele aparitiei ar putea fi multiple. Alimentatia nepotrivita, stilul de viata dezechilibrat sau stresul sunt doar cativa factori externi care pot provoca aceasta afectune. Insa, din fericire, chiar daca vorbim despre constipatie cronica ori pasagera, exista si iti recomandam cateva remedii naturale prin care sa iti reglezi tranzitul.


Ce laxative naturale sunt recomandate pentru constipatie
 

Constipatia isi poate avea o serie de origini, fie nu consumam suficiente lichide sau fibre, fie facem greseli alimentare in ceea ce priveste meniul zilei. Pentru ca nu intotdeauna este indicat sa apelam la tratamentele sintetice din farmacii, ti-am pregatit cateva recomandari naturale. Ce laxative naturale poti incerca pentru a scapa de constipatie!
 
  • Aloe Vera. Este unul dintre remediile cele mai populare deoarece efectul laxativ este imediat. Aloe vera actioneaza rapid datorita proprietatilor sale stimulatoare pentru tranzitul intestinal. Mai mult de atat, aloe vera are si efect antiinflamator si ajuta la vindecarea mucoasei digestive. Poti consuma zilnic suc de aloe vera amestecand: doua linguri de suc cu putina apa si miere si suc de fructe natural. Tratamentul este recomandat pentru doua saptamani.
     
  • Seminte de in. Deja foarte bine cunoscute, semintele de in sunt recomandate pentru eliminarea constipatiei datorita nutrientilor si proteinelor pe care le contin. Au proprietati laxative naturale, ba chiar au efect antidiareic. Consuma o lingurita de seminte de in zdrobite inr-un pahar cu apa rece ori cu suc de portocale, de trei ori pe zi.
     
  • Prune uscate. Uscate sau proaspete, prunele sunt ideale pentru tratarea constipatiei. Contin fibre, iar asta le recomanda drept un laxativ natural. Lasa la infuzat in apa calda cateva prune uscate, iar dimineata strecoara lichidul si bea-l impreuna cu putina miere. Pe parcursul zilei poti consuma si prunele.
     
  • Ulei de masline. Este indicat pentru a imbunatati digestia, dar si pentru a ameliora simptomele tranzitului intestinal. Este recomandat pentru consum mai ales in cazul constipatiei legate de insuficienta biliara. Consuma o lingura de ulei de masline dimineata, pe stomacul gol.
     
  • Seminte de psyllium. Folosite de secole drept laxativ, semintele de psyllium functioneaza drept un lubrefiant pentru intestine. Sunt recomandate de toti medicii pentru tratarea constipatiei. Pune la inmuiat in 100 de ml de apa calduta 10 g de seminte si bea imediat. Dupa ce ai baut semintele, mai bea cel putin 250 de ml de apa pentru a evita obstructia tubului digestiv. 
     
  • Sfecla rosie. Este una dintre legumele bogate in fibre solubile, acesta este si motivul pentru care este recomandat drept un laxativ natural. Poti consuma sfecla cruda sau fiarta, in supa sau in salate, iar tranzitul isi va reveni la normal.
     
  • Crusin. Este planta cu un rezultat eficient importiva constipatiei. Consumul de crusin stimuleaza contractiile intestinului si hidrateaza materiile fecale care sunt prea uscate la nivelul colonului, in felul acesta favorizand eliminarea lor. Pune o lingura de coaja de crusin maruntita in apa fierbinte si lasa vasul acoperit pentru doua ore, apoi fierbe pentru 15 minute. Poti bea cate o cana dupa masa de pranz, timp de 10 zile.
 
Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0