Depresia se manifesta diferit de la un om la altul, insa in mai multe cazuri semnele sunt comune, stariile fiind aceleasi indiferent de sex sau varsta. Iti aducem la cunostiinta 4 semne peste care nu ar trebuie sa treci cu vederea:
Lipsa motivatiei. In momentul in care iti lipseste interesul pentru orice activitate, mai ales pentru lucrurile pe care in trecut le faceai si iti placeau, ar trebui sa acorzi mai multa atentie starii tale psihice generale. Lipsa de interes, de iesiri cu prietenii sau de orice alt hobby poate fi unul dintre semnele des intalnite ale depresiei. Este primul pas care duce catre izolare si retragere, urmand sa isi intre in drepturi depresia.
Starile de oboseala. In ciuda activitatilor relaxante pe care le faci zi de zi, tot te simti obosit si somnoros. Ar trebui sa stii faptul ca o gandire negativa, fie ea si in mod inconstient, iti poate aduce tulburari de somn. Insomnia este una dintre cele mai intalnite tulburari care afecteaza un public variat. Daca nu te poti odihni suficient, atunci iti scade energia si in aceeasi masura iti creste si starea de oboseala.
Lipsa de concentrare. Pe langa celelalte doua stari grave, lipsa motivatiei si starile de somnolenta mult prea dese, depresia poate ataca si memoria si puterea de concentrare. Pot fi situatii banale in care nu te-ai fi asteptat sa nu fi concentrat. Lipsa de concentrare atrage dupa sine si o capacitate sczuta de a mai gandi sau de a mentine pe termen lung un grad de atentie ridicat.
Pesimism. Gandurile negative, dar si starile de pesimism sunt prezente constant in mintea unei persoane care se afla in depresie. Orice gand pe care si-l face este negativ, asteptarile de la oamenii din jur si chiar de la viata in general sunt din ce in ce mai mici, gandurile negre fiind cele care iau locul tuturor altor idei. Orice stare de tristete este simtita mult mai intens, negativismul fiind prezent frecvent. Depresia acuta atrage dupa sine chiar si ganduri negre sau tentative de suicid. In urma studiilor realizate, s-a constatat faptul ca la fiecare 40 de secunde, o persoana incearca sa se sinucida.
Depresia nu trebuie sa fie o boala letala. In prezent, psihoterapeutii sunt oamenii specializati in ajutorul de care este nevoie. Depresia poate fi vindecata si cu ajutorul unui tratament corespunzator prescris de medicul specialist.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.21
din 5
- 7 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!