"Legumele si fructele trebuie bine spalate si uscate inainte de congelare. Cea mai mare parte din vitamine si enzime isi pastreaza proprietatile si dupa decongelare, de aceea, odata decongelate (la temperature frigiderului), legumele si fructele trebuie consumate la scurt timp. In cazul zarzavaturilor, al bulionului de legume, zacustii, compoturilor si dulceturilor de fructe, agentii de conservare sunt atat temperatura de fierbere, cat si concentratia mare de zaharuri existenta in aceste produse", explica nutritionistul.
In cazul muraturilor, precum varza, castravetii, conopida, gogonelele, expertul ne sfatuieste sa optam pentru prepararea celor conservate in apa cu sare neiodata artificial, sau cu hrean, seminte de marar si mustar, usturoi sau sfecla rosie, care au valoare nutritiva net superioara celor conservate in otet.
"Legumele sunt astfel fermentate si se genereaza bacterii lactice cu rol probiotic si importante pentru imunitatea si sanatatea noastra digestiva. Conservantul in cazul muraturilor este acidul lactic, care favorizeaza producerea de vitamine si creste biodisponibilitatea lor. Atentie trebuie manifestata insa pentru aportul mare de sare pe care il furnizeaza muraturile, consumandu-le cu alimente mai putin sarate", mai spune Lygia Alexandrescu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
