Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfatul nutritionistului: cum preparam cele mai gustoase si sanatoase muraturi si compoturi

de SuntFericita.ro la 2015-10-01
Sfatul nutritionistului: cum preparam cele mai gustoase si sanatoase muraturi si compoturi
A inceput sezonul preferat de gospodine, in care toata familia se strange la un loc si pregateste borcanele cu minuni: muraturi, compoturi, gemuri de casa. Tu cum le pregatesti pentru a te asigura ca nu vei pierde din nutrientii atat de importanti pe care le contin?


Nutritionistul Lygia Alexandrescu arata ca printre cele mai utilizate metode de conservare se numara congelarea, fierberea, deshidratarea sau chiar afumarea. Va intrebati care  este cea mai sanatoasa metoda de conservare a legumelor si fructelor peste iarna? Congelarea este raspunsul! Expertul arata ca temperatura redusa este agentul de conservare cel mai indicat.

"Legumele si fructele trebuie bine spalate si uscate inainte de congelare. Cea mai mare parte din vitamine si enzime isi pastreaza proprietatile si dupa decongelare, de aceea, odata decongelate (la temperature frigiderului), legumele si fructele trebuie consumate la scurt timp. In cazul zarzavaturilor, al bulionului de legume, zacustii, compoturilor si dulceturilor de fructe, agentii de conservare sunt atat temperatura de fierbere, cat si concentratia mare de zaharuri existenta in aceste produse", explica nutritionistul.

In cazul muraturilor, precum varza, castravetii, conopida, gogonelele, expertul ne sfatuieste sa optam pentru prepararea celor conservate in apa cu sare neiodata artificial, sau cu hrean, seminte de marar si mustar, usturoi sau sfecla rosie, care au valoare nutritiva net superioara celor conservate in otet.

"Legumele sunt astfel fermentate si se genereaza bacterii lactice cu rol probiotic si importante pentru imunitatea si sanatatea noastra digestiva. Conservantul in cazul muraturilor este acidul lactic, care favorizeaza producerea de vitamine si creste biodisponibilitatea lor. Atentie trebuie manifestata insa pentru aportul mare de sare pe care il furnizeaza muraturile, consumandu-le cu alimente mai putin sarate", mai spune Lygia Alexandrescu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.56 din 5 - 16 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre muraturi

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016