Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Sfatul nutritionistului: cum preparam cele mai gustoase si sanatoase muraturi si compoturi

de SuntFericita.ro la 2015-10-01
Sfatul nutritionistului: cum preparam cele mai gustoase si sanatoase muraturi si compoturi
A inceput sezonul preferat de gospodine, in care toata familia se strange la un loc si pregateste borcanele cu minuni: muraturi, compoturi, gemuri de casa. Tu cum le pregatesti pentru a te asigura ca nu vei pierde din nutrientii atat de importanti pe care le contin?


Nutritionistul Lygia Alexandrescu arata ca printre cele mai utilizate metode de conservare se numara congelarea, fierberea, deshidratarea sau chiar afumarea. Va intrebati care  este cea mai sanatoasa metoda de conservare a legumelor si fructelor peste iarna? Congelarea este raspunsul! Expertul arata ca temperatura redusa este agentul de conservare cel mai indicat.

"Legumele si fructele trebuie bine spalate si uscate inainte de congelare. Cea mai mare parte din vitamine si enzime isi pastreaza proprietatile si dupa decongelare, de aceea, odata decongelate (la temperature frigiderului), legumele si fructele trebuie consumate la scurt timp. In cazul zarzavaturilor, al bulionului de legume, zacustii, compoturilor si dulceturilor de fructe, agentii de conservare sunt atat temperatura de fierbere, cat si concentratia mare de zaharuri existenta in aceste produse", explica nutritionistul.

In cazul muraturilor, precum varza, castravetii, conopida, gogonelele, expertul ne sfatuieste sa optam pentru prepararea celor conservate in apa cu sare neiodata artificial, sau cu hrean, seminte de marar si mustar, usturoi sau sfecla rosie, care au valoare nutritiva net superioara celor conservate in otet.

"Legumele sunt astfel fermentate si se genereaza bacterii lactice cu rol probiotic si importante pentru imunitatea si sanatatea noastra digestiva. Conservantul in cazul muraturilor este acidul lactic, care favorizeaza producerea de vitamine si creste biodisponibilitatea lor. Atentie trebuie manifestata insa pentru aportul mare de sare pe care il furnizeaza muraturile, consumandu-le cu alimente mai putin sarate", mai spune Lygia Alexandrescu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Culegere de teste rezolvate la matematica pentru clasa a IV-a


Vreti sa vedeti un progres spectaculos al copilului dvs la Evaluarea Nationala de la finalul clasei a IV-a Pregatiti-l pentru un punctaj maxim Stimate parinte Aceasta etapa prefigureaza primul examen important din viata de elev a copilului dvs admiterea la liceu Constituie “piatra de temelie” ce sta la baza unei pregatiri...

Oferta Speciala
valabila 48h





Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.56 din 5 - 16 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre muraturi

Spune-ne opinia ta despre "Sfatul nutritionistului: cum preparam cele mai gustoase si sanatoase muraturi si compoturi"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


9 - 6 =

Cele mai citite articole

Daca vrei sa slabesti usor si fara prea multe batai de cap, poti incerca dieta de primara. Intr-un ...
Iarna inca e in drepturi in tara noastra, asadar multe dintre noi s-au imbolnavit de gripa sau au ...
In cadrul Festivalului International de Film de la Berlin (FIF Berlin) Romania va participa cu trei ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Trebuie sa invatam sa ne purtam singuri de grija.
Buna ziua, In reteta dvs, ati notat 10 linguri de ulei esential de rozmarin. Nu cumva sunt 10 ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0