Lipsa timpului si a experientei ii descurajeaza pe multi gurmanzi sa-si pregateasca conserve pentru iarna. Din fericire, exista retete care se prepara rapid si usor. Ti-am pregatit o lista cu 3 conserve numai bune de folosit si savurat in anotimpul rece!
Gogosari in sos de bulion
Ingrediente
- 5 kg de gogosari
- 800 grame de bulion
- 500 grame de otet
- 500 grame ulei
- 500 grame de zahar
- boabe de piper
- boabe de mustar
- foi de dafin
- sare dupa gust (bulionul are sare deja)
Mod de preparare
Aceasta reteta este destul de simpla. Iata care sunt pasii necesari:
-
1. Spala gogosarii, curata-i si taie-i in felii subtiri.
-
2. Pune intr-o oala bulionul si restul ingredientelor, amesteca, apoi potriveste de sare. Pune oala pe aragaz, la fiert.
-
3. Cand sosul incepe sa fiarba, adauga gogosarii si lasa-i 10 minute sa fiarba. Amesteca din cand in cand.
-
4. Scoate gogosarii si pune-i intr-un castron, apoi aseaza-i in borcane pe care le-ai sterilizat in cuptor. Nu stinge cuptorul.
-
5. Pune sosul de bulion peste gogosari, strange capacele si pune borcanele in cuptor pentru cateva minute.
-
6. Inveleste borcanele in servete ca sa se raceasca lent.
-
7. Pune conservele la loc racoros si intunecos. Dupa o saptamana poti sa consumi preparatele astfel conservate!
Gogonele murate
Ingrediente
- gogonele
- morcovi
- boabe mustar
- radacina de hrean (frunze de hrean)
- boabe piper
- frunze de telina
- usturoi
- ardei iuti
- marar uscat
- sare
- apa
Mod de preparare
Reteta de gogonele murate presupune cateva etape specifice:
-
1. Spala gogonelele, telina si morcovii.
-
2. Taie morcovii fasii sau rondele si curata usturoiul.
-
3. Pregateste borcanele pentru murat. Pe fundul lor aseaza frunze de telina si marar. Pune gogonelele, cu grija sa le asezi cat mai compact. In spatiul dintre ele pune felii de morcov, poti sa adaugi si alte legume pe care vrei sa le murezi, inclusiv fructe precum pere sau gutui.
-
4. Cand ai terminat de pus legumele in borcan, adauga deasupra cativa catei de usturoi si un ardei iute taiat bucati sau intreg, in functie de capacitatea recipientului.
-
5. Adauga si tije de marar, frunze de telina si radacina de hrean. Pune si boabele de mustar si de piper.
-
6. Aseaza borcanele pe o tava metalica, ca sa nu se sparga cand torni in ele saramura fierbinte.
-
7. Intr-o oala fierbe saramura. Ai nevoie de apa si sare mare, neiodata. La 1 kg de apa ai nevoie de o lingura de sare (20 g). Pune saramura pe foc, las-o sa clocoteasca putin, apoi da-o deoparte.
-
8. Toarna apa fierbinte in borcane, astfel incat sa acopere legumele pana sus.
-
9. Pune capacele si muta borcanele intr-un loc racoros si intunecos. Lasa-le timp de cateva saptamani sa se mureze bine, apoi savureaza-le!
Rosii pasate la borcan
Ingrediente
- 3 kg de rosii
- o lingura de sare
Mod de preparare
Spala rosiile, curata partea verde si taie-le in bucati mari. Mixeaza-le la robotul de bucatarie sau la masina de tocat, ca sa obtii bucati maruntite. Nu trebuie sa rezulte un piure de consistenta bulionului, ci doar sa toci bucatile putin.
Pune intr-o cratita rosiile si sarea, amesteca si pune preparatul la foc mic pana cand scade zeama. Transfera rosiile in borcane, strange bine capacele si sterilizeaza-le prin metoda bain-marie. Pune-le in camara si foloseste-le pe timpul iernii pentru ciorbe, tocane, sosuri si alte preparate.
Ne place sa mancam bine, de aceea de multe ori comandam mancare. Oamenii comanda mancare in municipiul Brasov, in capitala si oriunde se poate. Chiar daca preparatele aduse acasa sunt gustoase, la conservele pentru iarna facute de tine ai in plus satisfactia muncii proprii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!