Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pregatiri pentru proviziile de iarna: 3 conserve simplu de realizat

de Sunt Fericita la 2020-10-15
Pregatiri pentru proviziile de iarna: 3 conserve simplu de realizat
In epoca supermarketurilor si a rafturilor pline cu tot felul de preparate, conservele de iarna par uneori desuete. In plus, gasim produse proaspete oricand, iar daca vrem sa le pastram pe o perioada mai lunga avem congelatorul. Totusi, conservele de casa au gustul lor inconfundabil. Cei care au mancat din conservele de iarna ale mamei sau bunicii stiu ca preparatele din comert nu egaleaza niciodata savoarea produselor de acasa.


Lipsa timpului si a experientei ii descurajeaza pe multi gurmanzi sa-si pregateasca conserve pentru iarna. Din fericire, exista retete care se prepara rapid si usor. Ti-am pregatit o lista cu 3 conserve numai bune de folosit si savurat in anotimpul rece!

Gogosari in sos de bulion

Ingrediente

  • 5 kg de gogosari
  • 800 grame de bulion
  • 500 grame de otet
  • 500 grame ulei
  • 500 grame de zahar
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • sare dupa gust (bulionul are sare deja)

 

Mod de preparare


Aceasta reteta este destul de simpla. Iata care sunt pasii necesari:

 

  1. 1. Spala gogosarii, curata-i si taie-i in felii subtiri. 

  2. 2. Pune intr-o oala bulionul si restul ingredientelor, amesteca, apoi potriveste de sare. Pune oala pe aragaz, la fiert.  

  3. 3. Cand sosul incepe sa fiarba, adauga gogosarii si lasa-i 10 minute sa fiarba. Amesteca din cand in cand.

  4. 4. Scoate gogosarii si pune-i intr-un castron, apoi aseaza-i in borcane pe care le-ai sterilizat in cuptor. Nu stinge cuptorul.

  5. 5. Pune sosul de bulion peste gogosari, strange capacele si pune borcanele in cuptor pentru cateva minute.

  6. 6. Inveleste borcanele in servete ca sa se raceasca lent. 

  7. 7. Pune conservele la loc racoros si intunecos. Dupa o saptamana poti sa consumi preparatele astfel conservate! 

 

Gogonele murate


Ingrediente

  • gogonele
  • morcovi
  • boabe mustar
  • radacina de hrean (frunze de hrean)
  • boabe piper 
  • frunze de telina
  • usturoi
  • ardei iuti
  • marar uscat
  • sare 
  • apa

 

Mod de preparare

 

Reteta de gogonele murate presupune cateva etape specifice:

 

  1. 1. Spala gogonelele, telina si morcovii. 

  2. 2. Taie morcovii fasii sau rondele si curata usturoiul.

  3. 3. Pregateste borcanele pentru murat. Pe fundul lor aseaza frunze de telina si marar. Pune gogonelele, cu grija sa le asezi cat mai compact. In spatiul dintre ele pune felii de morcov, poti sa adaugi si alte legume pe care vrei sa le murezi, inclusiv fructe precum pere sau gutui.

  4. 4. Cand ai terminat de pus legumele in borcan, adauga deasupra cativa catei de usturoi si un ardei iute taiat bucati sau intreg, in functie de capacitatea recipientului.

  5. 5. Adauga si tije de marar, frunze de telina si radacina de hrean. Pune si boabele de mustar si de piper. 

  6. 6. Aseaza borcanele pe o tava metalica, ca sa nu se sparga cand torni in ele saramura fierbinte.

  7. 7. Intr-o oala fierbe saramura. Ai nevoie de apa si sare mare, neiodata. La 1 kg de apa ai nevoie de o lingura de sare (20 g). Pune saramura pe foc, las-o sa clocoteasca putin, apoi da-o deoparte.

  8. 8. Toarna apa fierbinte in borcane, astfel incat sa acopere legumele pana sus.

  9. 9. Pune capacele si muta borcanele intr-un loc racoros si intunecos. Lasa-le timp de cateva saptamani sa se mureze bine, apoi savureaza-le!

 

Rosii pasate la borcan

 

Ingrediente

 

  • 3 kg de rosii
  • o lingura de sare

 

Mod de preparare

Spala rosiile, curata partea verde si taie-le in bucati mari. Mixeaza-le la robotul de bucatarie sau la masina de tocat, ca sa obtii bucati maruntite. Nu trebuie sa rezulte un piure de consistenta bulionului, ci doar sa toci bucatile putin.

 

Pune intr-o cratita rosiile si sarea, amesteca si pune preparatul la foc mic pana cand scade zeama. Transfera rosiile in borcane, strange bine capacele si sterilizeaza-le prin metoda bain-marie. Pune-le in camara si foloseste-le pe timpul iernii pentru ciorbe, tocane, sosuri si alte preparate.     

 

Ne place sa mancam bine, de aceea de multe ori comandam mancare. Oamenii comanda mancare in municipiul Brasov, in capitala si oriunde se poate. Chiar daca preparatele aduse acasa sunt gustoase, la conservele pentru iarna facute de tine ai in plus satisfactia muncii proprii. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0