1. Probioticele sarate si crocante din borcanul din camara.
Incearca muraturile care, ca si iaurtul, au multe probiotice ce indeparteaza bacteriile rele din intestin si ajuta la prevenirea balonarii, gazelor, diareei, constipatiei si a altor problem digestive. Sunt o alegere excelenta pentru vegetarieni si vegani.
2. Radacina care regleaza.
Ghimbirul are deja o buna reputatie cand vien vorba de reducerea starii de voma si de greata, dar este deosebit de bun pentru a ajuta bolul alimentar sa treaca usor si rapid prin sistemul digestiv. Fa un ceai din radacina fiarta in apa timp de 30 de minute. Indulceste-l cu miere. Atentie: trebuie sa sugi radacina ca pe acadea.
3. Bautura calda ce-ti alina intestinele.
Se stie de secole faptul ca musetelul e bun la alinarea problemelor gastrointestinale. Aceasta planta ajuta si la somn si se crede ca are efect sedativ asupra tractului digestiv, diminuand simptomele refluxului, durerile abdominale si crampele, dar si senzatia de greata si voma.
4. Varul iaurtului pe care-l poti bea direct din sticla.
Kefirul este din familia iaurtului, adica are acelasi mix optim de probiotice (bacterii vii „bune” care mentin echilibrul in intestine) si prebiotice (carbohidrati nondigerabili care actioneaza ca mancare pentru probiotice). Diferenta tehnica: iaurtul este creat din lapte prin adaugarea de bacterii din acid lactic, kefirul se face din combinarea laptelui cu un complex de ciuperci si de bacterii lactobacillus. Diferenta pe care o vei observa tu: kefirul are forma lichida si n-ai nevoie de ustensile pentru a-l consuma.
5. Semintele care imblanzesc stomacul.
In India, chimenul este oferit pe post de digestiv sau de „bomboana” care improspateaza respiratia. Cand spargi chimen intre dinti, semintele elimina un compus numit terpenoid anethole care creste motilitatea stomacului. Teoria si practica spun ca semintele de chimen actioneaza ca antispasmotice, eliminand gazele, crampele si neplacerile stomacale. Pentru ca au si o cantitate echitabila de fibre, semintele de chime te scapa si de constipatie.
Sursa foto: www.sxc.hu
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!