Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ceaiul verde si ceaiul negru: 12 intrebuintari neasteptate

de Alina Ilie la 2014-06-04
Ceaiul verde si ceaiul negru: 12 intrebuintari neasteptate
Bogate in antioxidanti, ceaiul negru si cel verde au o aroma delicata si sunt considerate un izvor miraculos pentru sanatatea si frumusetea noastra. Efectele binefacatoare actioneaza intr-o gama larga de afectiuni: reglarea digestiei, colesterol, stres, etc. Consumate cu moderatie, cresc puterea de concentrare si rezistenta impotriva infectiilor, favorizeaza arderea mai rapida a grasimilor si stimuleaza metabolismul.


Yahoo Shine prezinta cateva dintre intrebuintarile neasteptate ale ceaiului negru si verde:
1. Curata covoarele
Putine persoane stiu ca ceaiul verde ajuta la curatarea covoarelor. Dupa ce au fost aspirate, inmoaie buretele in ceai verde si sterge covoarele cu grija. Petele vor disparea iar culorile se vor improspata.
2. Te scapa de cearcane
Un alt beneficiu al ceaiului este acela ca reduce umflaturile si pungile de sub ochi si calmeaza ochii obositi. Pliculetele de ceai verde se aplica pe suprafata ochilor pentru indepartarea cearcanelor.
3. Opresc sangerarea gingiilor
Dupa o extractie dentara, incercati sa puneti in zona dureroasa un pliculet de ceai verde. Potrivit studiilor, acidul tanic grabeste vindecarea, calmeaza durerea si reduce sangerarea.
4. Ofera stralucire parchetului
Taninul din ceaiul negru ofera stralucire parchetului. Curata parchetul cu o carpa moale pe care ai inmuiat-o in ceai, apoi lasa sa se usuce.
5. Improspateaza culoarea mobilierului
Ceaiul este eficient si pentru a sterge mobila de praf. Taninul din ceai ofera stralucire mobilierului si acopera zgarieturile. Inmoaie o carpa moale in ceaiul concentrat si... treci la treaba.
6. Elimina urmele de pe oglinda
Este eficient si pentru a sterge urmele persistente de pe sticla, geamuri sau oglinda. Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti ceaiul intr-un pulverizator si sa aplicati pe oglinda.
7. Elimina murdaria din vasul de toaleta
Puneti cateva frunze de ceai verde in partea de jos a vasului de toaleta pentru a scapa de petele imposibil de curatat.
8. Calmeaza arsurile
Un alt beneficiu  este ca poate calma arsurile solare sau alte arsuri minore. Are efect antiinflamator si astfel calmeaza pielea arsa de soare.
9. Ofera stralucire parului
Ceaiul verde este un balsam uimitor pentru parul uscat. Dupa ce v-ati spalat parul, in loc de balsam aplica ceai verde, lasati-l sa se usuce in mod natural si apoi clatiti cu apa calduta.  
10. Hidrateaza pielea
Cercetatorii sustin ca sunt eficiente pentru calmarea dermatitei. Insa inainte de a folosi acest remediu naturist este bine sa cereti sfatul medicului.
Datorita proprietatilor antiseptice, este de ajutor celor care sufera de acnee. Este o alternativa excelenta la produsele din comert, hidratand tenul.
11. Fragezeste carnea
Folositi ceaiul verde pentru a marina carnea de porc, pui sai vita.
12. Ajuta plantele de apartament
Din cand in cand udati plantele de apartament cu ceai verde in loc de apa. Astfel, vor beneficia de importante substante nutritive.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai verde

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai negru

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cearcane

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0