Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt cele mai frumoase castele din Romania?

de Sunt Fericita la 2019-05-13
Care sunt cele mai frumoase castele din Romania?
Romania a inceput sa fie tara tot mai des vizitata de multime de turisti straini datorita frumusetii aparte. Castelele sunt un punct de atractie prin complexitatea lor, iar datorita istoriei din spate ofera imagini absolut spectaculoase. Iata care sunt cele mai frumoase si spectaculoase castele din Romania!


Top 5 cele mai frumoase castele din Romania

 
In orice tara pe care mergi sa o vizitezi, iti indrepti atentia catre un castel. Vrei sa afli povestile trecutului si istoria din spatele cladirii imense care a fost construita cu multa atentie si disciplina.

Din fericire, la acest capitol, Romania este una dintre tarile care detine o multime de castele spectaculoase. Conace cu adevarat superbe, constructii suta la suta romanesti care au ajuns sa fie tot mai des vizitate de sute de mii de turisti. Ti-am facut un top cu cele mai spectaculoase castele, pe care ar trebui sa le vizitezi cel putin o data in viata.

 
Castelul Peles - Sinaia. O vizita la castelul Peles din Sinaia, de pe Valea Prahovei, te va lasa cu gura cascata. O cladire istorica ce este spectaculoasa datorita arhitecturii aparte ce te intampina cu un hol impresionant si multe lambriuri din lemn de nuc. In interior vei vedea sali impresionante si obiecte de o valoare neestimata.

 
Castelul Bran - Brasov. Aflat la 30 de km de Brasov, castelul Bran este ridicat pe o stanca, iar datorita inaltimii la care s-a construit, el a fost considerat unul dintre punctele de supraveghere ale cetatii. Ese un castel plin de istorie si cu un farmec aparte in care vei descoperi o serie de usi inalte, tuneluri si scari care duc spre destinatii de poveste. 

 
Castelul Corvinilor - Hunedoara.  Cunoscut si drept Castelul Huniazilor, aceasta constructie medievaala are o poveste spectaculoasa. Cladirea este considerata una dintre cele mai inspaimantatoare cladiri din lume, intr-o stanca pe malul unui parau, dar are in spate o multime de povesti cu printese, cavaleri medievali si calugari.

 
Castelul Sturdza - Miclauseni, Iasi. Un castel care te va transpune catre perioada de epoca a anilor 1900 si care iti prezinta nuante cu un puternic accent moldovenesc. A fost construit de o famile bogata, familia Surdza, si a fost o destinatie perfecta pentru personaje precum Mihai Eminescu sau Mihail Kogalniceanu.

 
Cetatea Fagarasului - Fagaras. Aflata in topul turistic european deoarece sute de mii de turisti ii trec pragul anual, Cetatea Fagarasului a apartinut intr-o perioada domnitorului Mihai Viteazu si sotiei sale. Este o cetate medievala romaneasca care aduce in prim plan costumele autentice si armurile din secolul 17. 

 
Pe langa aceste cinci destinatii spectaculoase, tara noastra se mai lauda si cu Castelul Cantacuzino (aflat la o distanta de 2 km de castelul Peles), castelul Regal de la Savarsin,  din judetul Arad, castelul Bethlen Haller, Cetatea de Balta, Alba, dar si castelul Banffy, Bontia, judetul Cluj Napoca. Toate merita vizitate datorita complexitatii lor si frumusetii nemarginite.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0