Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 3 remedii naturale pentru memorie si concentrare

de Alina Ilie la 2023-05-04
Top 3 remedii naturale pentru memorie si concentrare
Se intampla sa uiti unde ai lasat cheile de la masina, ochelarii sau alte lucuri? Nu este cazul sa te ingrijorezi, aceste mici probleme de memorie pot fi cauzate de stres si de stilul de viata dezechilibrat. Vestea buna este ca exista cateva remedii pentru a imbunatati memoria si pentru a evita aceste probleme in viitor.


Mananca mai multe migdale pentru stimularea memoriei

Migdalele nu sunt doar o gustare excelenta care ajuta la scaderea kilogramelor, ci si o sursa de acizi grasi omega-3, care pot spori cu succes functionarea memoriei. In acelasi timp, migdalele sunt foarte bogate in antioxidanti, care combat radicalii liberi si impiedica oxidarea tesuturilor - o cauza comuna a problemelor de memorie.

In plus, consumul acestui aliment ofera organismului zinc, un mineral cu proprietati antioxidante care regenereaza celulele cerebrale. Un alt nutrient important din migdale este vitamina B6, care contribuie la metabolizarea proteinelor care sunt necesare pentru o refacere corecta a celulelor creierului.

Migdalele pot fi incluse in alimentatia zilnica in multe moduri diferite, iar cel mai simplu este sa mananci cateva in fiecare zi, ca o gustare intre mesele principale. O alta varianta este sa adaugati una sau doua linguri de migdale maruntite intr-un pahar de iaurt natural, cu continut redus de grasimi, alaturi de alte fructe uscate.

Beti ceai de rozmarin pentru cresterea puterii de concentrare

Un studiu realizat de Universitatea Northumbria din Anglia in 2013 a aratat ca rozmarinul poate imbunatati memoria. Rozmarinul poate fi adaugat in diveerse feluri de mancare, dar cel mai bun mod de a va asigura ca profitati de toti nutrientii este sa il consumti sub forma de ceai. Adaugati o lingurita de rozmarin uscat la o ceasca de apa calduta si lasati la infuzat 10 minute. Se strecoara ceaiul, apoi se serveste indulcit cu miere.

De asemenea, si utilizarea uleiului esential de rozmarin poate ajuta la stimularea puterii de concentarre. Masati tamplele cu doua sau trei picaturi de ulei de rozmarin o data sau de doua ori pe zi.
O alta varianta este sa faceti inhalatii cu ulei de rozmarin. Puneti un prosop pe cap si inhalati vaporii.

Optati pentru tinctura de anghinare

 Anghinarea este una dintre cele mai vechi plante folosite atat in medicina naturista, cat si in gastronomie. Anghinarele au fost considerate de mult timp un remediu extrem de puternic pentru memorie, mai ales ca ele pot fi usor integrate in nutritia dvs. prin simpla adaugare a acestora in diferite feluri de mancare.

Specialistii americani recomanda tinctura de anghinare mai ales in perioadele cu efort intelectual prelungit. Pentru marirea capacitatii de concentrare, combaterea oboselii mentale, revigorarea simturilor si a memoriei se pun 25 de picaturi intr-o cana cu ceai de orice fel si se consuma.

Pe langa o dieta sanatoasa si bogata in nutrienti, daca va doriti sa fiti creativ, sa va simtiti implicat si multumit de munca pe care o faceti, daca vreti sa nu mai aveti mintea obosita in permanenta, atunci tot ce trebuie sa faceti este sa va antrenati mintea cu ajutorul exercitiilor mintale care incurajeaza creierul sa lucreze la capacitate optima, stimuleaza creativitatea, ajuta la formarea conexiunilor noi si va face mai vigilenti si rapizi in gandire!

Pentru a imbunatati memoria si capacitatea de invatare aveti acum la dispozitie lucrarea “Antreneaza-ti mintea cu NEUROBIC - Secretele unui creier mereu tanar” care va prezinta strategii stiintifice pentru antrenamentul creierului!

De la puzzle-uri pana la jocuri de logica, veti vedea cum creierul dvs. va incepe sa vada lucrurile diferit: solutii acolo unde inainte se bloca, rezolvari rapide in situatiile in care inainte avea nevoie de timp, cai eficiente si sigure de a face bani, raspunsuri perfecte in imprejurari in care nu e voie sa gresiti!

Sursa: 54health.com
Foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.37 din 5 - 15 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre memorie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre concentrare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii naturiste

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0