In cadrul acestui studiu, cercetatorii au ales 39 de tineri, impartiti in doua grupuri, din care unul a dormit dupa-amiaza si celalalt, nu. La pranz, toti participantii au fost supusi la exercitii mintale destinate sa activeze hipocampul, o regiune a creierului care ajuta la stocarea informatiilor. Cele doua grupuri au avut performante identice.
La ora 14h00, membrii grupului care trebuia sa doarma dupa-amiaza s-au culcat pentru 90 de minute, in timp ce ceilalti au ramas trezi. Mai tarziu, la ora 18h00, toti participantii la studiu au fost supusi din nou la o serie de exercitii mintale, trebuind sa memoreze informatii. Cei care nu dormisera au avut performante mai scazute decat la precedentele teste. Ceilalti, care isi facusera siesta, s-au descurcat mai bine si chiar si-au imbunatatit capacitatile, au precizat cercetatorii.
In studiile pe care le fac din 2007, psihologul si alti cercetatori care analizeaza somnul, au stabilit ca informatiile factuale sunt stocate temporar in hipocamp inainte sa fie transferate la cortexul prefrontal al creierului, care are o memorie mai mare. Se pare ca acest transfer se face in timpul somnului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
