2) Alcoolul te incalzeste. Alcoolul are efect vasodilatator. Efectul vasodilatator in sine poate ajuta organismul, in unele situatii, sa functioneze mai bine in conditii de frig extrem (spre exemplu, in unele cazuri particulare de afectiuni coronariene sau, mai des, in cazul unei circulatii periferice deficitare). Pe de alta parte, intr-o situatiede supravietuire consumul de alcool pe ger poate fi periculos, deoarece efectul vasodilatator implica o scadere mai rapida a temperaturii. Acest efect vasodilatator poate fi benefic pe ger doar cu conditiile de a fi imbracat(a) corespunzator si, in cazul expunerii prelungite la frig, de a avea resurse suficiente de hrana. Daca iarna simtiti nevoia unui vasodilatator, alegeti cacaoa/ciocolata amara in locul alcoolului!
3) Daca mananci bine inainte sa bei, te imbeti mai putin din aceeasi cantitate de alcool. Adevarat, cu conditia ca ficatul sa functioneze bine sau, pentru siguranta, sa nu consumam dulciuri. Dupa o masa buna, alcoolul va ajunge ceva mai greu in sange iar concentratia maxima de alcool in sange va fi ceva mai mica.
4) Ca sa ne trezim din betie, trebuie sa bem cafea. Cafeaua nu poate scadea concentratia de alcool din sange, in schimb ea este un excitant al sistemului nervos. Cafeaua poate stimula intrucatva atentia, imbunatatind nesemnificativ capacitatea de concentrare a persoanei in stare de ebrietate. Aceasta nu inseamna ca ea diminueaza propriu-zis starea de betie. Practic, riscul, sa spunem, al unui accident auto in cazul conducerii in stare de ebrietate ramane aproape neschimbat sau chiar neschimbat, chiar daca am consumat cafea.
5) Alcoolul este de ajutor inaintea sexului. Pe de o parte, alcoolul are efect dezinhibator. Pe de alta parte, insa, alcoolul este sedativ. In aceste conditii, consumul unei cantitati mici de alcool poate, uneori, per total sa ajute, dar intr-o masura redusa.
6) Daca faci sport dupa ce ai consumat alcool, iti revii mai repede. Sportul ajuta, teoretic, datorita accelerarii circulatiei si a oxigenarii mai bune a organismului. Practic, influenta este una redusa, viteza cu care scade concentratia de alcool din sange va scadea nesemnificativ. In concluzie, exista trucuri care, teoretic, reduc efectele consumului de alcool, dar este esential sa intelegem ca avantajul este unul minim, uneori practic nesemnificativ. Cat priveste beneficiile alcoolului in sine, acestea sunt si ele reduse si, cel mai important, pot fi obtinute si altfel decat consumand alcool.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.4
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!