Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tratamentul cu Remdesivir pentru Covid-19 are acum un pret. Nu este cel la care te astepti

de Sunt Fericita la 2020-06-30
Tratamentul cu Remdesivir pentru Covid-19 are acum un pret. Nu este cel la care te astepti
Tratamentul cu Remdesivir pentru combatarea si inlaturarea Covid-19 are acum pret, dupa ce compania producatoare Gilead Sciences l-a stabilit pentru tarile dezvoltate.


Conform informatiilor citate de Reuters, pentru a obtine tratamentul complet cu Remdesivir pentru un pacient infectat cu SARS-CoV-2 vor fi necesari 2.340 de dolari. Practic, pentru a scapa de Covid-19 pretul este aproximativ 10.100 de lei (~2.080 euro).
 
Stabilirea acestei valori, insa, este primita cu bucurie de agentiile nationale de sanatate si companiile asiguratoare, intrucat la inceput se preconiza ca valoarea intregului tratament va fi de aproximativ 2.800 de dolari.
 
Se anticipeaza ca cererea de remdesivir va fi ridicata, acesta fiind singurul medicament dovedit pana acum ca schimba cursul bolii Covid-19.
 
Dupa ce medicamentul administrat intravenos a ajutat la reducerea perioadei de spitalizare intr-un studiu clinic, acesta a fost autorizat in regim de urgenta de catre Statele Unite si a fost autorizat definitiv in Japonia.
 
Se crede ca remdesivir este cel mai eficace in tratarea timpurie a pacientilor, comparativ cu dexametazona care a redus decesele la pacientii care necesitau oxigen sau ventilatie mecanica.
 
Totusi, remdesivir, in formula actuala, este folosit doar la pacientii spitalizati, ca schema de tratament de cinci zile.
 
Compania dezvolta o versiune inhalanta, care va putea fi utilizata in afara unui spital.
 
Pentru pacientii cu asigurare comerciala, Gilead va percepe un pret de 3.120 de dolari pe sria de tratament, sau de 520 de dolari pe fiola. Pretul implica o majorare de 33% comparativ  cu pretul de 390 de dolari pe fiola anuntat de Gilead in cazul guvernelor statelor in curs de dezvoltare si al pacientilor americani inscrisi in programe guvernamentale de asistenta medicala.
 
Intr-o scrisoare deschisa, directorul general al Gilead, Daniel O’Day, a spus ca pretul este cu mult sub valoarea data de externarea mai rapida, care poste economisi circa 12.000 de dolari pe pacient, in Statele Unite.
 
Sustinatorii pacientilor argumenteaza ca pretul medicamentului ar trebui sa fie mai scazut, intrucat remdesivir a fost dezvoltat cu sprijinul financiar al guvernului american.
 
Reprezentantul american Lloyd Doggett, democrat din Texas, a spus ca ”este un pret revoltator pentru un medicament foarte modest, pe care fondurile publice l-au salvat dintr-o serie de esecuri”.
 
Remdesivir a esuat initial ca tratament pentru Ebola, iar acum a aratat ca poate reduce mortalitatea provocata de Covid-19.
 
Gilead a anuntat, de asemenea, ca a fost de acord sa continue sa trimita cea mai mare parte a productiei sale de remdesivir catre Departamentul de Sanatate si Servicii Umane al SUA (HHS), agentia si statele federale urmand sa gestioneze alocarea acestuia la spitalele din SUA pana la sfarsitul lunii septembrie.
 
In prezent, exista mai multe cazuri de COVID-19 in Statele Unite decat in ​​Europa, mai multe state americane inregistrand noi recorduri ale numarului de cazuri.
 
HHS a inceput sa distribuie medicamentul din luna mai, iar stocurile erau pe cale sa fie epuizate dupa aceasta saptamana. Un inalt oficial al HHS a declarat ca agentia se asteapta ca medicamentul sa fie in curand o resursa rara, iar institutia a dorit sa ramana implicata in alocarea acestuia.
 
Agentia a anuntat ca a asigurat mai mult de 500.000 de serii de tratament cu remdesivir pentru spitalele din SUA pana in septembrie. Acestea reprezinta toata productia proiectata de Gilead pentru iulie si 90% din productia sa din august si septembrie, pe langa alocarile pentru studiile clinice, a aratat HHS.
 
Odata ce livrarile vor fi mai putin limitate, HHS va inceta gestionarea alocarii, potrivit Gilead.
 
Compania nu a discutat despre strategia sa de aprovizionare a tarilor dezvoltate din afara Statelor Unite.
 
Pretul Remdesivir a fost un subiect de dezbatere intensa. Expertii au spus ca Gilead ar trebui sa evite sa para ca profita de o criza de sanatate pentru a obtine profit.
 
Analistii Royal Bank of Canada prognozeaza ca medicamentul ar putea genera venituri de 2,3 miliarde de dolari in 2020.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.13 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre covid-19

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tratament

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0