Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre baza de machiaj

de Sunt Fericita la 2021-04-27
4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre baza de machiaj
Un machiaj corect inseamna mai multa incredere in sine, care se transforma in zile in care poti face de-a dreptul minuni, pentru ca a arata bine inseamna a te simti bine si increzatoare.


Fie ca iti doresti sa ai o cariera in make-up sau doar esti doar pasionata de acest subiect, trebuie neaparat sa stii ca o baza de machiaj profesionala va face diferenta intre un machiaj mediocru si unul wow! care sa dureze o zi intreaga si sa nu te lase la greu.

Sa alegi o baza de machiaj nu este un lucru tocmai simplu, iar noi suntem aici sa te ajutam sa iei aceasta decizie, in functie de nevoile viitoarelor tale cliente si mai ales ale tale. Stii cum e povestea cu cizmarul fara cizme. Nu trebuie sa fie si a ta la fel!

Ce e bine sa stii despre bazele de machiaj 

Sunt de mai multe tipuri

Bazele de machiaj se impart in mai multe tipuri, in functie de nevoile fiecareia:

  • pentru ten: aceasta este probabil cea mai folosita baza de machiaj din cate exista pe piata deoarece este si cea mai cunoscuta. Ea se aplica pe fata curata, data doar cu o crema hidratanta cu factor de protectie. Primerul pregateste tenul pentru aplicarea fondului de ten, creand aderenta pentru fixare mai buna.
  • pentru buze: baza pentru buze le pregateste pentru o aplicare perfecta a rujului sau a luciului. Aceasta le si hraneste si are actiunea unui tratament datorita uleiurilor pe care le contine.
  • pentru fardul de pleoape: aceasta asigura fixarea fardului de pleoape si impiedica prelungirea acestuia sub sprancene sau sub pleoapa inferioara.

Au diverse texturi

Texturile bazei pentru machiaj difera, la fel ca si modul lor de aplicare.

Acestea pot fi:

  • fluide - cele mai cunoscute. Se aplica atat cu buricele degetelor, cat si cu pensule sau bureti pentru machiaj;
  • solide - au o textura mai grasa si mai densa - se pot aplica tot cu degetele sau cu bureti, adica beauty blenders;
  • siliconate - au o textura de spuma si se aplica cel mai usor cu ajutorul aerografului.

Cum o alegi

Alegerea bazei pentru machiaj se face in functie de particularitatile fiecarui ten. Cand spunem particularitati ne referim atat la nuanta, cat si la alte caracteristici pe care le are.

O profesionista in domeniu isi ia va seama de nuanta care i se potriveste clientei. Daca totusi sunt dubii, cel mai usor este sa o aplici in jurul gatului pentru a vedea daca se potriveste intocmai. Chiar daca vine acoperita mai apoi cu fondul de ten, nu vei vrea sa arate nenatural.

Cele mai multe baze pentru machiaj au un aspect neutralizant, asa ca nu va trebui sa ai mari probleme in aplicarea lor si mai apoi a restului machiajului.

Avantajele utilizarii bazei pentru machiaj

Chiar daca uneori tindem sa sarim peste acest pas atunci cand ne machiem, am face bine sa nu mai facem la fel de acum inainte, pentru ca aplicarea ei aduce avantaje precum:

  • prelungeste persistenta fondului de ten: nimeni nu isi doreste ca la jumatatea zilei sa descopere ca fondul de ten incepe sa curga pe fata din diverse motive. De asemenea, nici nu va trebui sa fii tot timpul cu ochii in oglinda de teama unui machiaj stricat. Poti stopa acest proces prin aplicarea unei baze;
  • uniformizeaza tenul si il pregateste pentru aplicarea celorlalte elemente din machiaj;
  • Estompeaza porii si netezeste ridurile, acestea devenind mult mai fine si mai usor de acoperit;
  • matifiaza tenul gras;
  • ilumineaza tenul sters.

In momentele speciale din viata clientelor tale si mai ales ale tale este importanta siguranta de sine. Iar tu poti sa oferi acest lucru introducand bazele de machiaj in ritual. Este un avantaj pe care clientele tale il vor remarca si se vor intoarce mereu la tine.

Acum ai la dispozitie baze de machiaj profesionale pe care le poti obtine cu cateva clickuri. Selectia oferita de Xpertbeauty.ro este una diversa si care satisface si cele mai pretentioase gusturi. Ele vor ajunge la tine acasa sau la salon in cateva zile de la plasarea comenzii. Pe langa acestea, gasesti si alte produse pentru un machiaj profesionist care va primi doar laude de la cei care il vor vedea.


 

Surse foto:

https://unsplash.com/photos/QsQ5c7PLFgc 

https://unsplash.com/photos/BkaD07QEiJc

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0