Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tu stii cum sa ingrijesti corect o orhidee?

de SuntFericita.ro la 2024-05-01
Tu stii cum sa ingrijesti corect o orhidee?
Orhideele sunt printre cele mai iubite plante, care se pastreaza in apartament, in primul rand datorita faptului ca stau inflorite foarte mult timp, dar si pentru ca nu sunt greu de ingrijit. Se gasesc intr-o gama variata de culori, iar pentru o ingrijire optima, sunt doar cateva reguli importante pe care trebuie sa le stii. Iata cum iti pastrezi orhideea si trei luni inflorita!


Orihideele sunt flori sensibile, care au nevoie de lumina pentru a se dezvolta armonios, dar nu direct in lumina soarelui. Din cauza temperaturilor ridicate, daca sunt lasate in fata razelor puternice ale soarelui, isi pot pierde frunzele deoarece acestea se pot arde.
Cum trebuie sa uzi o orhidee? Sunt cunoscute datorita faptului ca sunt flori rezistente, care poti sta inflorite trei luni de zile, fara sa isi piarda din intensitate. Chiar daca iubesc lumina, orhideele nu trebuie udate zilnic, pentru ca in felul acesta vor putrezi. Radacina lor nu are nevoie sa fie imbibata in apa, ci are nevoie doar de o cantitate moderata de apa. Dupa cum se poate observa atunci cand o cumperi, o orhidee are radacinile aeriene, fapt care ii permite sa absoarba umiditatea din aer. 
 
Tocmai din acest motiv, daca pui orhideea intr-o camera cu o umiditate ridicata, atunci este nevoie sa o mai uzi doar o data pe saptamana sau chiar mai rar in lunile mai reci ale anului. Nu trebuie sa lasi apa in farfurioara ghiveciului, pentru ca in acest fel radacinile vor fi ude in permanenta si nu este indicat. 
 
Cea mai indicata modalitate prin care poti uda orhideele este aceea de a scufunda pentru putin timp ghiveciul in apa, pana la limita superioara a substratului. Dupa ce ai facut asta, las-o sa se scurga si aseaz-o la locul ei normal. Daca s-a mai strans apa in farfurie, trebuie aruncat.  Pentru a te asigura ca orideea rezista cat mai mult, in apa pe care ai folosit-o sa o uzi, poti adauga putin ingrasamant special pentru acest tip de plante. 
 
Cat despre intretinerea lor, ai grija cu substratul orhideelor deoarece acesta este un amestect de scoarta de copac si bucati din coaja de nuca de cocos. Orhideele traiesc pe scoarta copacilor si nu in pamant in mediul lor natural tocmai din acest motiv nu este indicat sa plantezi o orhidee direct in pamantul obisnuit pentru flori. 
 
Pentru a te asigura ca rezista cat mai mult timp, trebuie sa ii mai schimbi substratul. Atunci cand observi ca orhideea are mult prea multe radacini aeriene, care au crescut in afara ghiveciului, iar daca aceasta nu mai infloreste este din cauza faptului ca radacinile sunt pe cale sa putrezeasca. Atunci este momentul sa ii schimbi cu grija substratul. Scoate planta din ghiveci, inlatura substratul vechi, taie-i radacinile uscate, iar apoi pune-o la loc in ghiveci, acoperindu-i radacinile cu noul substrat, special pentru orhidee. 
 
Daca iti doresti sa te bucuri cat mai mult de orhidee, asigura-te ca indepinesti acesti pasi importanti de intretinere. In felul acesta vei avea orhidee inflorite multe luni pe an!

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
    Nu de putine ori ni se intampla sa simtim nevoia unui aliment dulce si chiar sa devenim nervosi din ...
    Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
    Slabeste rapid
    si scapa de toxine!
    Iti oferim un Raport Special GRATUIT
    "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
    Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
    Adauga mai jos adresa ta de email
    si primesti Raportul Gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016