- 200 g cartofi
- 75 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1-2 oua
- 100 ml lapte
- 3-4 linguri de unt sau putin ulei
Turtite de cartofi - modalitate de preparare:
Pentru turtite, cartofii se fierb si se fac piure, dupa care se incorporeaza faina si praful de copt; se adauga si ouale, treptat si laptele, amestecand bine pentru a obtine un aluat moale. Se potriveste de sare.
Se pune o tigaie cu putin unt pe foc si cand e gata incinsa, se pune cate 1 1/2 lingura din aluat, care se frige bine pe ambele parti, pana are o culoare aurie (cam 2 minute pe o parte si inca 1 minute pe cealalta). Se mai adauga unt in tigaie de cate ori e nevoie.
Aceste turtite de cartofi se pot servi cu carne, branza rasa deasupra ori ca desert, cu sirop.
Iata si alte retete foarte gustoase cu cartofi:
- cartofi la cuptor cu rozmarin si usturoi - reteta lui Jamie Oliver
- cartofi cu kaizer afumat si cascaval
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
