- 200 g cartofi
- 75 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1-2 oua
- 100 ml lapte
- 3-4 linguri de unt sau putin ulei
Turtite de cartofi - modalitate de preparare:
Pentru turtite, cartofii se fierb si se fac piure, dupa care se incorporeaza faina si praful de copt; se adauga si ouale, treptat si laptele, amestecand bine pentru a obtine un aluat moale. Se potriveste de sare.
Se pune o tigaie cu putin unt pe foc si cand e gata incinsa, se pune cate 1 1/2 lingura din aluat, care se frige bine pe ambele parti, pana are o culoare aurie (cam 2 minute pe o parte si inca 1 minute pe cealalta). Se mai adauga unt in tigaie de cate ori e nevoie.
Aceste turtite de cartofi se pot servi cu carne, branza rasa deasupra ori ca desert, cu sirop.
Iata si alte retete foarte gustoase cu cartofi:
- cartofi la cuptor cu rozmarin si usturoi - reteta lui Jamie Oliver
- cartofi cu kaizer afumat si cascaval
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.81
din 5
- 24 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!