Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Alimente care trebuie consumate impreuna

Alimente care trebuie consumate impreuna
Alimente care trebuie consumate impreuna

Este indicat sa mananci anumite alimente impreuna, pentru a amplifica impactul nutritional al fiecaruia. Este ceea ce se numeste sinergie alimentara. Astfel, asocierea nu este buna doar pentru papilele gustative, ci si pentru a crea un combo ce poate lupta cu diverse boli.


Fierul + vitamina C
Toata lumea stie ca fierul este foarte important. Dar stiai ca exista doua tipuri? Unul (heme) se gaseste in carne si fructe de mare, celalat (nonheme) in mazare, legume cu frunze verzi si alte plante. Problema este ca cel din a doua categorie nu este atat de usor absorbit de organism, asa ca are nevoie de vitamina C. Alimentele bogate in vitamina C (citrice, ardei si capsuni) cresc aciditatea intestinelor, permitand fierului nonheme sa fie mai repede absorbit.
Pune deci zeama de lamaie peste salata de spanac si capsuni. Sau adauga ardei la mazare. Cand amesteci fierul si vitamina C, evita ceaiul, cerealele integrale si produsele lactate, caci acestea inhiba absorbtia de fier nonheme.
Licopeina + grasimile bune
Licopeina este pigmentul care da culoarea rosiatica fructelor si legumelor, de la guava la pepene. Este si un puternic antioxidant care reduce riscul de boli cardiace si de anumite canceruri. Pentru ca licopeina este solubila in grasimi, tractul digestiv o poate absorbi optim cand este acompaniata de grasimi. Cercetatorii de la Universitatea din ohio au descoperit ca, atunci cand subiectii au mancat rosii si avocado impreuna, au absorbit de 4,4 ori mai multa licopeina.
Ce zici atunci de salsa si guacamole? Sau de bruschette cu rosii, usturoi si ulei de masline?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala Culegere exercitii rezolvate la matematica clasa a VIII-a


Prin Culegerea de probleme si exercitii copilul tau si matematica vor deveni cei mai buni prieteni Vei spune poate ca ai biblioteca plina ochi de carti si culegeri de matematica din toate timpurile mai de pe vremea ta cand Gheba si Petrica dadeau de furca micilor matematicieni sau mai recente raportate la noile programe...

Oferta Speciala
valabila 48h
Sulforafan + seleniu
Acesti nutrienti sunt niste cruciati puternici care lupta impotriva cancerului. Sulforafanul este o componenta din legumele crucifere. Cand intra in sange, poate inhiba cresterea celulelor canceroase. Seleniul este un mineral pe care il gasim in peste, carne, oua, nuci si ciuperci. El se uneste cu porteinele din corp pentru a crea enzime antioxidante care ne protejeaza de radicalii liberi. Cercetarile arata ca impreuna sunt de patru ori mai puternici decat separat.
Data viitoare cand alegi mancare chinezeasca, opteaza pentru un preparat din carne de vita cu o garnitura de broccoli. 
Acidul folic + vitamina B12
Acidul folic (care apare in legume si leguminoase) si B12 (din produsele animaliere) ajuta la producerea de celule noi. aceste doua elemente isi unesc fortele pentru a descompune homocisteina, un aminoacid care, la niveluri ridicate, este asociat bolii Alzheimer. Prea mult acid folic si prea putina vitamina B12 pot avea un efect negativ asupra agilitatii tale mentale. Asa ca, in acest caz, munca de echipa nu este un pluc.
La micul dejun, mananca omleta cu spanac. La cina, file de somon cu sparanghel si limiteaza cantitatea de alcool ingerata (acesta afecteaza abilitatea corpului de a folosi vitaminele). 
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina c

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina b12

Spune-ne opinia ta despre "Alimente care trebuie consumate impreuna"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


9 - 7 =

Cele mai citite articole

De multe ori, fara sa ne dam seama, facem cateva activitati in bucatarie care ne-ar putea afecta ...
Unul dintre preparatele preferate de multi dintre noi, pizza, din cauza modului de preparare, poate ...
Acum e momentul cel mai bun pentru a incepe sa lucrezi la silueta ta! Incearca dieta cu mere.

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
Domnule doctor soțul meu a fost diagnosticat în urma cu 4 luni cu o bacterie ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0