Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zona euro aproba plata unui imprumut vital pentru Grecia

Zona euro aproba plata unui imprumut vital pentru Grecia
Zona euro a acceptat marti, dupa mai multe luni de discutii, sa deblocheze o transa de imprumut in valoare de opt miliarde de euro destinata Greciei, o suma vitala pentru evitarea intrarii acestei tari in faliment pana la 15 decembrie, a anuntat o sursa diplomatica europeana.


Efectuarea platii acestui imprumut, in cadrul primului plan de salvare a Greciei din primavara lui 2010, a fost decisa intr-o reuniune a ministrilor de Finante ai celor 17 tari din zona euro, la Bruxelles.

Cei 17 au dat o prima unda verde de principiu acordarii acestei sume inaintea demisiei Guvernului socialist al lui Giorgios Papandreou, inlocuit intre timp cu un Guvern de coalitie condus de Lucas Papademos.

Insa ei au suspendat aprobarea finala, dupa ce zona euro si Fondul Monetar International (FMI) au cerut ca cele trei principale partide politice grecesti care sustin acest guvern de "uniune nationala" sa promita in scris aplicarea reformelor la care s-a angajat Guvernul Papandreou.

Or liderii principalelor trei partide, inclusiv Antonis Samaras (dreapta), anterior reticent, au trimis un angajament scris liderilor europeni. Samaras si-a exprimat totusi unele rezerve, in scrisoare, si a pledat pentru citeva modificari "destinate sa garanteze reusita" programului.

"In Grecia, noi am reunit toate conditiile necesare in vederea urmatoarei plati, noului program (de ajutor) si implicarii sectorului privat", a subliniat ministrul grec al Finantelor, Evangelos Venizelos, intr-un comunicat difuzat la sosirea sa la Bruxelles.

Acordul zonei euro inseamna ca Atena va putea primi un ajutor in valoare de 5,8 miliarde de euro din aceste opt miliarde, restul depinzand de aprobarea FMI.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zona euro

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre euro

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imprumut

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grecia

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0