Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce ne e pofta de dulce si cum sa o reducem

De ce ne e pofta de dulce si cum sa o reducem
Desi te chinui sa ai o dieta sanatoasa, nu poti renunta la dulciuri? Daca intelegi de ce ai nevoie de dulciuri si ce se intampla in corpul tau cand le mananci, de abia atunci vei putea sa iti reduci pofta de dulce si sa adopti in totalitate o dieta sanatoasa. Iata de ce poftim atat de mult la dulciuri...


Ce spun expertii... si de data asta nu gresesc. Pai spun ca pofta de dulciuri e legata de neurotransmitatorii din creier si ca ei ne dau aceasta dorinta de nestapanit de a manca ceva dulce. Din punct de vedere evolutionist, pofta de dulce are mare legatura cu vremurile preistorice, cand nivelurile de dopamina din creier cresteau pe loc atunci cand omul manca alimente bogate in calorii... Era un mecanism de supravietuire, spun medicii. Putem spune chiar ca suntem programati sa ne bucuram de mancarurile bogate in grasimi si zahar.
Pofta de dulce vine cand suntem stresati. Pe langa neurotransmitatorii care ne afecteaza poftele dulci, si stresul are un mare rol. Asta pentru ca stresul stimuleaza procerea de cortisol in organism, un hormon care creste senzatia de foame. Motivul pentru care poftim la dulciuri este ca alimentele bogate in zahar sunt o sursa rapida de energie care ne poate ajuta sa facem fata stresului.
Ce putem face ca sa reducem pofta de dulce? Daca ''suferi'' de boala asta dulce si stii ca esti stresata, atunci primul pas pe care il poti face pentru a reduce efectele este sa reduci stresul din viata ta. Fa sport in mod regulat sau iesi mai des la plimbare, odihneste-te suficient si mananca la intervale regulate. Poate la fel de important, inlocuieste dulciurile nesanatoase cu fructe: mananca fructe de padure in iaurt, mere sau capsuni cu stafide, curmale sau smochine.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.8 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pofta de dulce

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dulciuri

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0