Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

11 intrebuintari inedite ale painii

de Viorica Ghinea la 2021-11-29
11 intrebuintari inedite ale painii
Daca pana acum ai asociat painea doar cu domeniul culinar, afla ca ai omis multe dintre intrebuintarile utile ale acestui aliment-minune. Spre exemplu, stiai ca poti indeparta cu ajutorul ei urmele de murdarie de pe pereti? Iata cum poti sa folosesti painea intr-o multime de moduri inedite si practice!


Intrebuintari ale painii de care nu stiai pana acum


Painea…

1. … combate furunculele.

Batranii obisnuiau inainte sa se trateze cu cataplasme cu paine si lapte atunci cand le aparea un furuncul pe piele. Daca te confrunti si tu cu aceasta problema de sanatate, inmoaie putina paine in lapte si aplica pe zona afectata, dupa care infasoara-te cu un bandaj pentru fixare. Lasa tratamentul sa actioneze peste noapte. Dimineata, cand te vei trezi, pielea ta va arata mult mai bine.

2. … elimina bataturile.

Nu te ajuta niciun remediu sa scapi de bataturile de la picioare? Atunci inmoaie o felie de paine in otet de mere si aplica pe zona respectiva. Acopera cu o soseta mai veche, apoi lasa tratamentul naturist sa isi faca efectul peste noapte, iar dimineata spala-te bine.

3. … te ajuta sa scoti aschiile intrate in piele.

Acesta este o experienta neplacuta care iti poate crea adevarate batai de cap. Vestea buna este ca te poti inarma cu putina paine si vei depasi momentul cu brio. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi painea in lapte si sa o pui pe zona respectiva. Acopera cu un bandaj, dupa care asteapta sa se usuce. In momentul in care vei indeparta bucata de paine, vei extrage imediat si aschia din piele.

4. … mentine checul si cozonacul proaspete.

Pentru a mentine proaspat checul ori cozonacul taiat, asaza o felie de paine peste zona respectiva si prinde-o cu scobitori pentru a o fixa. Acelasi efect de prospetime il poti oferi si prajiturilor si fursecurilor daca le pui intr-un recipient acoperit cu capac, in care tii si cateva felii de paine.

5. … indeparteaza petele de grasime.

Painea se dovedeste a fi un bun aliat si in momentele in care te confrunti cu pete de grasime. In loc sa folosesti o carpa ori un burete care nu va face altceva decat sa intinda substanta grasa peste tot, mai bine foloseste o felie de paine care o va absorbi. Acest truc simplu te va scuti de multe neplaceri pe viitor.

6. … absoarbe grasimea de deasupra preparatelor culinare.

Mancarea a iesit prea grasa? Pune cateva felii de paine deasupra, in timp ce o gatesti, si acestea vor absorbi grasimea de la suprafata cu succes.


7. … tine la distanta mirosurile de mancare.

Chiar daca preparatele tale culinare miros incredibil, cu siguranta nu vrei sa le simti aroma prin toata casa. Si in acest caz te poti folosi de intrebuintarile painii. Nu trebuie decat sa pui cateva felii de paine deasupra mancarii in timp ce se afla pe foc. Acest truc culinar functioneaza si in cazul in care arzi orezul.

8. … te ajuta sa tai ceapa fara sa plangi.

Inca o utilizare a painii care iti este de un real ajutor are legatura cu momentele in care tai ceapa. Tine in gura o felie de paine si acest pas al gatitului nu va mai fi un chin de acum incolo.

9. … inmoaie zaharul intarit.

Zaharul s-a intarit prea rau? Pune o felie de paine in recipientul respectiv si las-o acolo timp de cateva zile.

10. … indeparteaza cioburile de sticla.

Daca ai spart un obiect de sticla si iti este teama ca au mai ramas cioburi, este suficient sa presezi o felie de paine in locul respectiv. Aceasta va culege resturile de cioburi.

11. … sterge peretii murdari.

Painea poate fi intrebuintata si pentru a sterge murdaria de pe pereti. Nu trebuie decat sa freci zona cu probleme cu putina paine si acest aliment va reusi sa stearga orice urma de murdarie.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.65 din 5 - 13 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0