Chimenul este un condiment folosit la diverse feluri de mancare, are o aroma puternica si un gust putin picant.
Avand in vedere aroma sa puternica, chimenul este folosit la supe, sosuri, chifle si adauga un plus de savoare carnii de pui, porc sau miel.
Iata care sunt ingredientele necesare pentru paine cu chimen:
- 600 g faina alba;
.jpg)
- un plic de drojdie uscata (7 g);
- o lingura de sare;
- 300 ml apa calda;
- 7 linguri ulei de masline;
- 2 linguri seminte de chimen.
- 1-2 galbenusuri pentru uns painea.
Paine cu chimen facuta in casa - modalitate de preparare
1. Intr-un bol se pune faina, drojdia si sarea, se toarna treptat apa calduta si se framanta bine aluatul.
2. Se adauga 7 linguri de ulei de masline si se framanta din nou, apoi se lasa la dospit aproximativ 1 ora pana isi dubleaza volumul. Aluatul se modeleaza sub forma alungita si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
3. Painea se unge cu galbenus de ou si se presara deasupra seminte de chimen.
Se coace painea 30-40 de minute in cuptorul preincalzit (pana se rumeneste frumos).
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
