Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 mituri despre gatit

8 mituri despre gatit
Ne place sa ne gandim la gatit ca la o forma de arta. Si, in multe privinte, acest lucru este adevarat, caci, pentru a gasi felul de mancare perfect, este nevoie de intuitie, creativitate si gust.


Totusi, este nevoie de multa stiinta in bucatarie si, desi arta are si ea importanta ei, sunt multe lucruri pe care le poti gresi cand gatesti. 
 
Mitul 1: Te poti baza intotdeauna pe temperatura cuptorului.
 
Majoritatea cuptoarelor nu sunt de incredere la fiecare gatire, asa ca mai bine cumpara-ti un termometru care sa-ti arate exact temperatura din interior.
 
Mitul 2: Sa punem sau nu lapte in omleta?
 
Expertii bucatari spun ca mai bine sarim peste lapte cand facem omleta, caci aceasta trebuie sa aiba o structura mai compacta, iar adaugarea laptelui ii va da un aspect cauciucat. Pe de alta parte, cand facem oua jumari (cunoscuta papara) este intotdeauna bine sa adaugam lapte, caci grasimea din compozitia acestuia incetineste procesul de gatire, iar apa va mentine produsul moale. 
Mitul 3: Canile de masurare pentru lichid si substante uscate sunt intersanjabile.
Pare evident, dar nu este in ordine sa folosim cana de masurare pentru lichide cand calculam cantitatea de faina necesara, sa zicem. Cand masuram ingredientele, mai ales cand coacem ceva mai complicat, acuratetea este esentiala. Daca masuram cantitatea de lichid cu o cana pentru solide, fie varsam din lichid, fie punem prea putin. La fel si in cazul solidelor. Daca vrei sa lucrezi ca profesionistii, masoara mai bine greutatea, si nu volumul.
 
Mitul 4: Pune ulei in apa de fiert pastele, pentru ca acestea sa nu se lipeasca.
 
Ti-amintesti orele de fizica? Uleiul si apa nu se amesteca, asa ca, atunci cand adaugi ulei in apa de fiert paste, acesta se va ridica la suprafata si nu va sta langa pastele pe care trebuie sa le protejeze de lipit pe cratita. Exista un singur beneficiu al adaugarii uleiului: va impiedica apa sa bolboroseasca si sa se imprastie, mai ales daca oala aleasa este mai putin inalta. Daca nu ai o problema cu asta, atunci irosesti uleiul.
 
Mitul 5: Condimentele uscate sunt substitute perfecte pentru cele proaspete.
 
Cand ierburile sunt uscate, multe isi pierd aroma. Unele sunt OK pentru a substitui variantele fresh, cum ar fi rozmarin, oregano, dafin. Dar cele mai delicate, ca patrunjelul, busuiocul, menta si mararul, isi pierd mult din aroma.
 
Mitul 6: Treci pastele printr-un jet de apa rece.
 
Daca dai cu un jet de apa rece peste pastele aburinde, inlaturi tot amidonul si poti sa-ti iei la revedere de la gust. Daca faci insa o salata cu paste reci, un continut mai mic de amidon este acceptabil.
 
Mitul 7: Nu conteaza cum tai ceapa si usturoiul.
 
Nu poti mirosi ceapa sau usturoiul daca nu le tai. Exista niste enzime in aceste legume care nu intra in contact unele cu altele decat atunci cand sunt taiate. Poti controla puterea aromelor fiind atenta la modul de taiere. Nu taia ceapa orizontal, ci de la radacina spre cap, iar usturoiul taie-l in feliute. In acest fel, vei elimina mai putin miros.
 
Mitul 8: Legumele verzi trebuie gatite mult.
 
Daca le fierbi prea putin, sunt tari, daca le fierbi prea mult, devin prea pastoase. Pune apa la fiert si adauga broccoliul, mazarea sau sparanghelul cand da in clocot. Scoate legumele dupa 4 minute maximum si trece-le printr-un jet de apa rece. In acest fel, isi vor mentine aspectul si structura.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.96 din 5 - 14 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gastronomie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0