Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile uleiului esential de oregano

Beneficiile uleiului esential de oregano
Oregano este o planta care creste la altitudini inalte, in munti, de aici si numele de oregano - "deliciul muntilor". Beneficiile uleiului esential de oregano pot fi atribuite calitatilor sale antivirale, antibacteriale, antifungice, antiparazitare, antiinflamatoare, diegstive si antialergenice.


Proprietatile dezinfectate si antibacteriale ale uleiului esential de oregano au fost pentru prima data recunoscute in Grecia antica. De atunci a inceput sa fie folosit pentru tratarea infectiilor bacteriene ale pielii si ranilor si pentru a proteja alimentele gatite de bacterii. 
Pe langa proprietatile sale antimicrobiene, acest ulei are si alte utilizari medicinale. Poate fi folosit prin aromoterapie, prin aplicare pe piele sau prin ingerare (diluat in miere sau in alte bauturi).
Beneficii ale uleiului esential de oregano
Beneficii antivirale: Acest ulei ofera protectie impotriva infectiilor virale. Ceea ce inseamna ca iti intareste imunitatea pentru a lupta impotriva racelilor, oreionului, pojarului si altor boli cauzate de virusuri. Acest impuls dat sistemului imunitar este indicat si in cazul protejarii de anumite tulburari autoimune. Uleiul esential de oregani stimuleaza productia si functionarea celulelor albe de sange, principala linie de aparare a corpului.
Beneficii antibacteriene: La fel cum te protejeaza de infectii virale, uleiul de orgeano te protejeaza si de infectii bacteriene. Ceea ce-ti asigura un scut suplimentar de protectie impotriva bolilor bacteriene, cum ar fi infectiile de colon si ruinare, dar si tifoida, holera, infectiile pielii sau toxiinfectiile alimentare. 
Beneficii antifungice: Virusii, bacteriile, fungi si protozoa sunt cei patru agenti responsabili pentru bolile infectioase. Dintre acestia, fungi sunt responsabili pentru cele mai periculoase si fatale infectii, atat interne, cat si externe. Ei pot cauza infectii urate, dureroase si chiar mortale ale urechii, nasului si gatului. Uleiul de oregano, daca este folosit regulat, fie intern, fie extern, te poate proteja activ impotriva infectiilor fungice.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0