Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti dai seama ca un ou este stricat?

Cum iti dai seama ca un ou este stricat?
Ouale sunt o parte importanta a dietei noastre. Ele sunt o buna sursa de proteine, la un pret excelent. Un ou are 5,5 grame de proteine, ceea ce echivaleaza cu 11,1% din valoarea zilnica recomandata. Un alt beneficiu pe care-l aduc este aportul de vitamina B8 (colina) care ajuta la functionarea in parametri optimi a ficatului, faciliteaza arderea grasimilor si previne schimbarile degenrative din ficat si vezica biliara.


Daca ai nevoie sa stabilesti prospetimea oului, iti propunem trei teste diferite.
1. Testul flotabilitatii.
Pune oul intr-un vas cu apa rece. Nivelul apei trebuie sa fie de doua ori mai mare decat cea a oului.
- ouale proaspete se duc la fund si probbail vor sta pe o parte,
- ouale usor invechite (de peste o saptamana) se vor duce la fund, dar vro sta cumva inclinate,
- daca ouale se balnseaza pe partea cea mai ingusta, avand portiunea cea mai mare indreptata spre partea de sus a apei, au probabil o vechime de trei saptamani,
- ouale care plutesc sunt stricate si nu trebuie consumate.
2. Testul scuturarii oului.
Pune oul la ureche. Scutura-l usor. Daca auzi un zgomot de lichid improscat, nu-l manca. Daca nu auzi nimic, oul este bun.
3. Testul spargerii.
Sparge oul de o suprafata plata, cum ar fi o farfurie. Uita-te la galbenus si albus. Daca galbenusul are forma de glob si sta teapan, iar albusul se aduna in jurul lui, oul este proaspat. Daca galbenusul nu are prestanta si albusul este transparent, dar inca adunat in jurul galbenusului, oul este un pic mai vechi, dar il poti consuma. Daca galbenusul se imprastie si albusul este lichid ca apa, atunci oul este stricat.
Primele doua teste functioneaza din acelasi motiv: pachetul de aer din inetriorul oului se face mai mare in timp ce continutul oului isi pierde umezeala si dioxidul de carbon. Pe masura ce pachetul de aer se mareste, oul va pluti in apa sau face face acel zgomot cand este scuturat.
Cand faci o reteta care cere mai multe oua, sparge-le intr-un bol separat si adauga-le pe rand la compozitie, pe masura ce te asiguri ca sunt toate bune. 
Daca ti-e teama ca oul poate fi fertilizat, aminteste-ti ca, in crescatorii, gainile nu se intalnesc cu niciun cocos. Daca ouale provin de la o ferma mica, exista un mic risc sa fie fertilizate, dar structura lui nu se va schimba, daca nu este clocit cel putin 24 de ire, din moment ce embrionul  nu se va dezvolta intr-un ou rece. Acestea fiind spuse, ouale fertilizate nu sunt mai putin valoroase nutritiv decat ouale nefertilizate si, prin urmare, ambele tipuri pot fi consumate in siguranta.
Punctele rosii de pe galbenus nu indica un ou stricat sau fertilizat. Sunt produse de vase de sange sparte in timpul formarii oului. Din moment ce petele de sange se dilueaza pe masura ce oul se invecheste, prezenta lor arata, de fapt, ca oul este proaspat. Mananca oul sau indeparteaza pata de sange cu varful cutitului, daca asta te face sa te simti mai bine.
 


Sursa: Wikihow.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.19 din 5 - 96 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oua

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sursa de proteine

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Nu de putine ori ni se intampla sa simtim nevoia unui aliment dulce si chiar sa devenim nervosi din ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016