Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti mama destul?

Esti mama destul?
"Nu consider alaptatul la san imoral. Nu mi-e jena sa alaptez in public”, spune Jamie, mama a unui baiat de 3 ani pe care inca il alapteaza, aleasa drept model pentru ultima coperta-controversa a revistei TIME. Sub titlul "Esti mama destul?", revista pune in discutie filosofia de "attachment parenting" (cresterea copilului pe baza de atasament profund) care include alaptatul pana la varste mari, dormitul cu copilul in acelasi pat si transportarea copilului pentru a fi cat mai aproape de parinte (eventual cu ajutorul unor fasii care sa tian copilul aproape de trupul purtatorului).


Nu este un curent nou, ci are o vechime de vreo 20 de ani, fiind pus in circulatie de o carte celebra in Statele Unite, The Baby Book, scrisa de  Dr. Bill Sears si sotia lui, Martha, in 1992. Jamie Lynne Grumet, o femeie de 26 de ani, a aparut deci pe coperta TIME, editia de mai, alaptandu-si fiul de 3 ani. Ea este una dintre cele patru mame fotografiate de revista pentru un reportaj despre "attachment parenting".

Intr-o singura zi, fotograful Schoeller a suprins instantanee cu patru familii care practica aceasta metoda de crestere a copiilor. Folosind imagini religioase cu Madonna si Pruncul drept referinta, Schoeller a imortalizat fiecare mama alaptandu-si la san copilul sau copiii. “Cand te gandesti la alaptatul al san, vizualizezi mame tinandu-si copilul in brate, ceea ce este imposibil in cazul copiilor mai mari”, spune Schoeller. “Mi-a placut ideea de a-i pune pe copii sa stea in picioare, pentru a sublinia faptul ca avem de-a face cu o situatie neobisnuita”.
Cele patru mame cunosc filosofia initiatia de cartea The Baby Book, dar declara ca decizia de a o pune in practica este urmarea naturala a felului in care au fost ele insele crescute, de exemplu. “Asa am fost si eu crescuta si nu m-am gandit nicio clipa ca as putea sa-mi cresc copiii in alt mod”, declara Grumet.
In timp ce era insarcinata, Dionna Ford, a urmarit un filmulet al unei britanice care isi alapta fiica de 7 ani. S-a gandit atunci ca nu va face niciodata ceva similar, pana a descoperit cat este de greu sa-si intarce baiatul. “Dupa sase luni, am decis ca o sa astept pana face un an”, spune ea senina. “Dar cand baiatul meu a implinit un anisor, era inca un prunc: nu vorbea si abia mergea, si m-am intrebat de ce m-as opri acum”.
Jessica Cary din Brooklyn isi tine fetita de 3 ani la san si spune raspicat ca nu se gandeste sa se opreasca. "Pentru noi este o filosofie de viata".
Melinda Larson din Long Island are patru copii, de 6, 4,  2 1 ani si unul de 9 luni. "Noi am rezonat la aceasta filosofie si ne-am simtit confortabil sa o aplicam. Alte forme de crestere a copiilor nu ni s-ar fi potrivit".
Ideea reportajului este sa se demonstreze ca nu exista o imagine stereotip a mamei. Coperta este insa provocatoare si a nascut multe controverse, in special pe Twitter, reteaua de socializare vedeta in Statele Unite. Cei mai multi comentatori s-au aratat incantati intr-un mod care-ti face pielea gaina, caci nu li s-a parut a fi o situatie comuna, usor acceptabila. Unii cred ca acesti copii nu se vor adapta usor la scoala.
Asa ca editorul revistei, Rick Stengel, a trebuit sa–si apere decizia de a pune pe coperta o mama alaptand la san un copil mare: "Am folosit o imagine care reprezinta atasamentul unei mame fata de copil". "Nu-mi vine sa clipesc cand ma uit la poza", a continuat el. "Cred ca este provocatoare. Cred ca este un pic excentrica. Cred ca reprezinta un esantion al mamelor care alapteaza copii de peste un an. Coperta este menita sa atraga atentia. A facut-o. Eu sunt de parere ca este o dezbatere legitima. Una pe care o au foarte multe femei".
Nu este pentru prima data cand Time pune pe coperta o mama care alapteaza la san. A mai facut-o in 1999, pentru a reprezenta un reportaj de razboi din Kosovo.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mama

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0